MedWatch

Medico-gigant køber robotkirurgi for milliarder

Den amerikanske storkoncern Stryker Corporation har opkøbt et selskab, der udvikler teknologi til robotkirurgi for godt 9 mia. kr.

Foto: Colourbox

Den amerikanske medicokoncern Stryker Corporation har indgået en endelig aftale om et opkøb af selskabet Mako Surgical. Det oplyser Stryker i en pressemeddelelse.

Prisen er landet på 30 dollar per aktie, hvilket bringer den samlede pris op på 1,65 mia. dollar – svarende til godt 9 mia. danske kr.

Mako blev grundlagt i 2004 og har specialiseret sig i robotkirurgi inden for ortopædi-området, hvor også en stor del af Strykers eget fokus ligger.

”Mako har opbygget en tiltalende teknologiplatform indenfor robotkirurgi, som vi mener, har væsentlig langsigtet potentiale indenfor genopbygning af led,” siger Strykers adm. direktør Kevin A. Lobo i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Opkøbet af Mako vil i kombination med Strykers stærke resultater indenfor genopbygning af led, vigtigt udstyr (integrerede operationsstuer og kirurgisk navigation) og kirurgiske instrumenter hjælpe til med at fremme væksten indenfor robotkirurgi yderligere.”

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier