MedWatch

Honda tester robotter i Danmark

Som det første sted uden for Japan har Honda valgt Odense Universitetshospital til at teste sine robotter, der skal lette genoptræningen for hoftepatienter.

Honda har valgt Odense Universitetshospital som det første sted uden for Japan, hvor de vil teste deres genoptræningsrobot, som skal lette genoptræningen for patienter eksempelvis efter en hofteoperation. Det skriver Ingeniøren.

Over de kommende år skal Odense Universitetshospital i samarbejde med Syddansk Universitet teste fem til ti robotter.

"Vi fik den første kontakt igennem Udenrigsministeriet, hvor Honda havde henvendt sig. Derefter ved vi, at Honda både var i Norge, Sverige og Finland for at finde et egnet sted at teste deres robotter uden for Japan," siger professor Søren Overgaard, der er ansvarlig for projektet på Odense Universitetshospital, til Ingeniøren om baggrunden for samarbejdet, til Ingeniøren.

Efter hofteoperationer

I Danmark blev besøgte Honda to andre steder, men valget på samarbejdspartner endte med at falde på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Behandlingen er relevant for patienter, som er under genoptræning efter eksempel en hofteoperation, og som er på grænsen til selv at kunne gå, men ikke helt har den tilstrækkelige muskelstyrke endnu.

Robotsystemet fungerer ved, at den placeres på lænden af patienten og ved hjælp af to motordrevne arme strækker og bøjer patientens hofteled og giver ekstra kraft i benene. Robotten indeholder en computer, som registrerer patientens gang og tilpasser robottens funktion til den.

 Robotten: Menneskets nye bedste ven

 Robotterne er kommet for at blive

 Regeringen ruller robotterne frem 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier