Regnskabsskuffelse lurer for WDH

Alm. Brand Bank ser en mindre risiko for, at høreapparatgiganten William Demants kommende regnskab vil skuffe. Anbefalingen af aktien får et hak ned.
Foto: William Demant/PR
Foto: William Demant/PR
RITZAU FINANS

Alm. Brand Markets sænker mandag sin anbefaling af William Demant-aktien til "salg" fra tidligere "neutral". Kursmålet er fortsat 480 kr. pr. aktie, fremgår det af en analyse.

Analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets peger på, at der trods spæde indikationer på en vending i markedet ikke er belæg for at ligge markant over høreapparatproducentens egen guidance, og han ser en risiko for en lille skuffelse i forbindelse med halvårsregnskabet fra William Demant. Regnskabet offentliggøres onsdag.

"Dette, sammenholdt med, at vi fortsat mangler signaler om en bedring i ASP'en (gennemsnitlig salgspris, red.) samt omkostningsfokus, betyder, at vi ikke ser nogen signaler, der skal få WDH til at bryde ud af price range (450-500 kr.)," skriver Alm. Brand Markets.

Analytikeren mener desuden, at markedets forventninger til toplinjen er for høje, eftersom at højprisproduktserien Alta først for alvor får regnskabsmæssig effekt i anden halvdel af 2013, og at markederne først lige ser ud til at være vendt. Også opkøb vil presse marginerne.

"Trods, at 2013 byder på større salg i højprissegmentet, ser vi opkøb (Neurolec og i detailledet) modsvare dette. Vi ser derfor heller ikke nogen markant marginfremgang i 2013. WDH indikerede større omkostningsfokus på sin kapitalmarkedsdag. Vi vil dog se dette udfolde sig, før vi bliver mere positive i vores anbefaling," lyder det fra analytikeren.

WDH-aktien handles mandag i 489 kr., hvad der svarer til et fald på 0,3 pct. sammenlignet med fredagens lukkeniveau.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også