MedWatch

Medicofirma vil måle blodsukker via øjet

Med et tocifret millionbeløb i frisk kapital vil et amerikansk medicoselskab gennemføre kliniske undersøgelser af non-invasivt diabetesudstyr, der kan måle blodsukkeret hos patienter ved at holde det op foran deres øje.

Det amerikanske medicoselskab Freedom Meditech har rejst 39,3 mio. kr. Millionerne vil amerikanerne bl.a. bruge til at gennemføre de kliniske undersøgelser af produktet I-SugarX.

Produktet med det mundrette navn er en glukosemåler til diabetespatienter. Men i stedet for som i dag at prikke sig i fingeren med en nål og derefter bruge blodet til at måle blodsukkerniveauet skal Freedom Meditechs produkt angiveligt kunne måle glukose-niveauet ved blot at holde det lille, håndholdte udstyr op foran øjet, hvorefter produktet scanner øjet og kommer med en måling.

Selskabet blev stiftet i 2006 og har udover I-SugarX et andet produkt, ClearPath DS-120 Lens Fluorescence Biomicroscope, som er blevet godkendt af FDA og lanceret i juni i år.

 Ny nanogel kan udskille insulin

 Medicoselskab rejser kritik af regionernes budgethensyn 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier