MedWatch

Siemens' overskud overrasker positivt

Den tyske industrigigant Siemens, der også har en Healthcare-division, overrasker analytikerne positivt med bedre indtjening end ventet.

Siemens kommer ud af tredje kvartal 2013 med et overskud på 1,1 mia. euro mod analytikernes forventninger på 1,02 mia. euro ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Der er samtidig tale om en forbedring på 41 pct. i forhold til tredje kvartal året før. Omsætningen blev 19,25 mia. euro mod forventninger om 18,7 mia. euro.

Ordrebeholdningen steg 19 pct. i tredje kvartal, og den samlede ordrebog var på 102 mia. euro ved udgangen af kvartalet. Vinddivisionen fik et overskud på 21 mio. euro mod 66 mio. euro i tredje kvartal året før. Omsætningen var stort set uændret med 1373 mio. euro mod 1402 mio. euro.

Health care

Siemens Healthcare´s resultat før finansielle poster steg hele 26 pct. til 396 mio. euro, primært drevet af omkostningsreduktioner i kølvandet på det strategiske initiativ kaldet Agenda 2013. Det er en strategiplan, som Siemens lancerede i november 2011 for at gøre koncernen mere innovativ og konkurrencedygtig. Kvartalets omsætning i denne sektor steg 1 pct. i forhold til året før til 3,4 mia. euro. Væksten kom fra Asien-Australien, anført af Kina med to-cifrede vækstrater.

For hele regnskabsåret 12/13 venter Siemens samlet set en markant ordrevækst, men et mindre fald i omsætningen sammenlignet med regnskabsåret før. Siemens venter samlet set et overskud fra de fortsættende aktiviteter på 4 mia. euro.

 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier