Siemens' overskud overrasker positivt

Den tyske industrigigant Siemens, der også har en Healthcare-division, overrasker analytikerne positivt med bedre indtjening end ventet.
RITZAU FINANS & Henrik TÜCHSEN

Siemens kommer ud af tredje kvartal 2013 med et overskud på 1,1 mia. euro mod analytikernes forventninger på 1,02 mia. euro ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Der er samtidig tale om en forbedring på 41 pct. i forhold til tredje kvartal året før. Omsætningen blev 19,25 mia. euro mod forventninger om 18,7 mia. euro.

Ordrebeholdningen steg 19 pct. i tredje kvartal, og den samlede ordrebog var på 102 mia. euro ved udgangen af kvartalet. Vinddivisionen fik et overskud på 21 mio. euro mod 66 mio. euro i tredje kvartal året før. Omsætningen var stort set uændret med 1373 mio. euro mod 1402 mio. euro.

Health care

Siemens Healthcare´s resultat før finansielle poster steg hele 26 pct. til 396 mio. euro, primært drevet af omkostningsreduktioner i kølvandet på det strategiske initiativ kaldet Agenda 2013. Det er en strategiplan, som Siemens lancerede i november 2011 for at gøre koncernen mere innovativ og konkurrencedygtig. Kvartalets omsætning i denne sektor steg 1 pct. i forhold til året før til 3,4 mia. euro. Væksten kom fra Asien-Australien, anført af Kina med to-cifrede vækstrater.

For hele regnskabsåret 12/13 venter Siemens samlet set en markant ordrevækst, men et mindre fald i omsætningen sammenlignet med regnskabsåret før. Siemens venter samlet set et overskud fra de fortsættende aktiviteter på 4 mia. euro.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også