Medicoselskab kæmper med amerikansk gennembrud

Det danske medicoselskab Microlytic er langsomt ved at få foden ind på markedet med sin teknologi, der kan danne proteinkrystaller. Det er dog gået markant langsommere end ventet.

Målet var i 2008 klart: På tre år skulle Microlytic erobre 10 pct. af markedet, der var på over 1 mia. kr. Derefter skulle virksomheden sælges inden for kort tid.

Det var Morten Sommers ambition dengang - da han læste sit ph.d.-studium på Harvard University og lige havde stiftet selskabet Microlytic med fokus på opfindelsen Crystal Former, der kan accelerere og forbedre proteinanalyserne, der anvendes til udviklingen af medicin.

I 2013 må han erkende, at virkeligheden formede sig lidt anderledes.

"I 2008 havde vi slet ikke været på markedet, og der fik vi en brat opvågning. Vores kunder viste sig at være relativt konservative i forhold til at skifte teknologi, og det kom bag på mig, at et bedre produkt ikke var ensbetydende med, at ordrene bare kom væltende ind," siger direktøren, der desuden er professor i systembiologi ved DTU, i dag til Børsen.

Send penge til USA

Således har selskabet i dag en markedsandel på 5 pct. Dog kan man også notere en omsætningsvækst på over 100 pct. om året, så man er på vej mod målet.

Det ændrer dog ikke ved, at Microlytic havde et underskud på den primære drift - 1,6 mio. kr. - i 2012. Hvilket ifølge Børsen også kan tilskrives det faktum, at man investerer i at vokse på det amerikanske marked.

Microlytic har således 10 ansatte i Boston og sendte i 2012 3 mio. kr. over til datterselskabet i det amerikanske.

"Det koster penge, når man skal skalere det op, og derudover investerer vi i udvikling af produkter. Så det er svært at forudse præcist, hvornår vi kommer til at give overskud. Men inden for de næste par år skulle virksomheden gerne generere et overskud."

Vækstfonden og CAT har tilsammen investeret over 20 mio. kr. i selskabet.

 Medico-firma henter 19 mio. kr. til USA-offensiv

 Så meget investerer Vækstfonden i ny life science 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også