MedWatch

Roche opruster på blødermarkedet

Schweiziske Roche har opkøbt en virksomhed, der har udviklet et avanceret testsystem, som gør det muligt at diagnosticere blødersygdomme langt hurtigere og mere præcist end tidligere.

Foto: Roche/PR

Diagnostikafdelingen i den schweiziske life science-koncern Roche, Roche Diagnostics, opkøber nu det amerikanske selskab Constitution Medical Investors (CMI), som har hovedsæde i den amerikanske life science-hovedstad, Boston. Det skriver schweizerne i en pressemeddelelse.

CMI, som blev grundlagt og finansieret af investeringsselskabet Warburg Pincus, har udviklet et innovativt hæmatologi-testsystem, der kan føre til hurtigere og mere præcise diagnose af en række blødersygdomme.

Det såkaldte Bloodhound-system er et fuldautomatisk system, som effektiviserer testprocessen og samtidig sparer laboratorieplads ved at erstatte en række arbejdsstationer med en enkelt kompakt enhed, hedder det i meddelelsen.

Roche betaler 220 mio. dollar til CMI’s aktionærer for at overtage selskabet, og hertil kan komme uspecificerede milepælsbetalinger. Roche oplyser, at CMI fremover vil fungere som et specialcenter for hele hæmatologiområdet i Roche Diagnostics.

Se pressemeddelelsen her.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier