MedWatch

WDH-chef: Nedskæringer på statsstøtter sænker kvaliteten

Skærer man i støtten til høreapparaterne, får man også produkter af lavere kvalitet, mener William Demants topchef Niels Jacobsen.

Når de europæiske regeringer skærer ned på støtten til høreapparater, ender det med at sænke kvaliteten for produkterne. Det siger administrerende direktør hos William Demant, Niels Jacobsen, på selskabets kapitalmarkedsdag i London torsdag.

"De forskellige subsidiesystemer i Skandinavien og Holland er mere fokuseret på pris end på kvalitet. Det gør det svært at lave en proces for prissætning og at lave unikke produkter," siger han og uddyber:

"Det er meget lettere at lave ting med objektive kriterier, som kan krydses af på en liste. Lydkvalitet, talegengivelse, rumopfattelse er ikke så håndgribelige og er meget sværere at regne ind i en prissættelse for det offentlige."

Han henviser til, at det kommer til at give billigere instrumenter på sigt, men også produkter af lavere kvalitet.

"Vi har arbejdet med regeringerne - specielt den danske - om at få dem til at forstå, at selvfølgelig spiller prisen og EU-processerne for at udarbejde kravspecifikationerne en rolle - men man er også nødt til at gøre kravene fair. Ellers ender det i lavere kvalitet for produkterne," siger Niels Jacobsen.

 WDH-chef: Et stabilt marked med hård konkurrence 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier