MedWatch

WDH-chef: Et stabilt marked med hård konkurrence

"Markedet har ikke haft nytilkommere - som har overlevet, vel at mærke - i de sidste 30 år," siger Niels Jacobsen, adm. direktør for William Demant på kapitalmarkedsdagen.

Foto: Nils Jacobsen, CEO, William Demant - PR

Markedet for høreapparater på verdensplan er både stabilt og samtidig under hård konkurrence. Det siger administrerende direktør hos William Demant, Niels Jacobsen, på selskabets kapitalmarkedsdag i London torsdag.

"Det er et meget stabilt marked. Markedet har ikke haft nytilkommere - som har overlevet, vel at mærke - i de sidste 30 år. Samtidig laver ingen i markedet dårlige produkter, så der er ingen lette markedsandele at tage," siger han.

Niels Jacobsen henviser til, at der tidligere typisk var store markedsreaktioner på mindre hændelser - eksempelvis nye produktlanceringer - men i takt med, at produkterne er steget i kvalitet, bliver reaktionerne mindre.

Lim i systemet

"Det er delvist fordi alle har gode produkter. Men samtidig er der også mere "lim" i systemet i form af kontrakter, delejerskaber af forhandlere og lignende," siger han og forklarer:

"Hvis man som retailer er delvist ejet af en producent, behøver man ikke kigge efter andres produkter. Det gør det samtidig sværere at vinde forhandlerne over"

Han henviser desuden til koncernens næsten faste vækstprognose for markedet på 2-4 pct. i årlig enhedsvækst, og det, vurderer direktøren, ser ud til at blive ramt igen i år.

"Der er selvfølgelig udsving - store og små - især på de kortere perioder og land-til-land, men overordnet er det tæt på at holde sig helt stabilt. På den anden side ser vi et marked, der er fundamentalt meget sundt. Jeg tror ikke, at der er mange andre markeder, der har den samme enhedsvækst," vurderer Niels Jacobsen.

Hele markedet for høreapparater er på cirka 4 mia. dollar, vurderer William Demant.

Mere fra MedWatch

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier