MedWatch

Solid indtjening fra WDH-datter

Et 13 år gammelt opkøb har vist sig at være mere end fornuftigt købmandskab fra William Demant.

Foto: Colourbox

En omsætning på 358,4 mio. kr., et driftsresultat på 62,8 mio. kr. og en bundlinje på 47,3 mio. kr. er resultatet af anstrengelserne i 2012 for det William Demant-ejede selskab Interacoustics.

Den audiologiske virksomhed, der producerer det udstyr, som hørespecialister, sygehuse og sundhedspersonale bruger til at teste problemer med hørelsen og balancen, sidder ifølge Børsen på en tredjedel af verdensmarkedet og leverede i 2012 en vækst på bundlinjen på 2,7 pct.

Dog er der tale om en nedgang i forhold til 2010, hvor selskabets bundlinje nåede op på 55,9 mio. kr. Det var dog også et særdeles godt år, da resultatet året før lød på 36,1 mio. kr.

Ene plusser

Selskabet har tjent gode penge til William Demant, siden den danske høreapparatgigant opkøbte Interacoustics i 2000. I kølvandet på en ejerstrid mellem de to daværende ejere, overtog William Demant selskabet for 72 mio. kr.

På de seneste fem år alene har Interacoustics imidlertid leveret et samlet overskud efter skat på over 220 mio. kr. William Demant har da heller ikke nogen planer om at sælge selskabet, selv om der ikke er nogen markante synergier i produktionen af høreapparaterne og måleudstyret.

"Men Interacoustics er det største brand i vores diagnostiske virksomhed. Det er en langsigtet del af vores forretning," siger Niels Jacobsen, koncernchef i William Demant og bestyrelsesformand i Interacoustics, til Børsen.

 Analytiker: WDH ser ud til at være tilbage på sporet

 WDH-dir: ”Vi starter fra nul”

 WDH-dir: Satser på omsætningsvækst på i 2013

 Mindre medicoleverandør forrenter egenkapitalen bedst 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier