MedWatch

Solid indtjening fra WDH-datter

Et 13 år gammelt opkøb har vist sig at være mere end fornuftigt købmandskab fra William Demant.

Foto: Colourbox

En omsætning på 358,4 mio. kr., et driftsresultat på 62,8 mio. kr. og en bundlinje på 47,3 mio. kr. er resultatet af anstrengelserne i 2012 for det William Demant-ejede selskab Interacoustics.

Den audiologiske virksomhed, der producerer det udstyr, som hørespecialister, sygehuse og sundhedspersonale bruger til at teste problemer med hørelsen og balancen, sidder ifølge Børsen på en tredjedel af verdensmarkedet og leverede i 2012 en vækst på bundlinjen på 2,7 pct.

Dog er der tale om en nedgang i forhold til 2010, hvor selskabets bundlinje nåede op på 55,9 mio. kr. Det var dog også et særdeles godt år, da resultatet året før lød på 36,1 mio. kr.

Ene plusser

Selskabet har tjent gode penge til William Demant, siden den danske høreapparatgigant opkøbte Interacoustics i 2000. I kølvandet på en ejerstrid mellem de to daværende ejere, overtog William Demant selskabet for 72 mio. kr.

På de seneste fem år alene har Interacoustics imidlertid leveret et samlet overskud efter skat på over 220 mio. kr. William Demant har da heller ikke nogen planer om at sælge selskabet, selv om der ikke er nogen markante synergier i produktionen af høreapparaterne og måleudstyret.

"Men Interacoustics er det største brand i vores diagnostiske virksomhed. Det er en langsigtet del af vores forretning," siger Niels Jacobsen, koncernchef i William Demant og bestyrelsesformand i Interacoustics, til Børsen.

 Analytiker: WDH ser ud til at være tilbage på sporet

 WDH-dir: ”Vi starter fra nul”

 WDH-dir: Satser på omsætningsvækst på i 2013

 Mindre medicoleverandør forrenter egenkapitalen bedst 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier