MedWatch

Sonova sætter salgsrekord og slår forventninger

Den største konkurrent til danske William Demant, Sonova, har afleveret et årsregnskab for 2013/14, der overgår forventninger og samtidig lægger op til en forøgelse af selskabets markedsandel

Den schweiziske høreapparat- og implantatproducent Sonova, der konkurrerer med blandt andre GN Resound og William Demant, slog forventningerne til driften i regnskabsåret 2012/13, viser opdateringen for perioden tirsdag morgen. Toplinjen var som ventet.

Sonova omsatte for 1,8 mia. sfr. mod ventet 1,82 mia. sfr blandt analytikerne ifølge Bloomberg News, mens driftsresultatet (EBIT) overgik forventningerne med 360,3 mio. sfr. mod ventet 338,5 mio. sfr. Omsætningen var samtidig ny salgsrekord for det schweiziske selskab.

"De meget solide præstationer i dette finansår demonstrerer endnu engang fordelene ved vores brede produktportefølje. I et udfordrende markedsmiljø bidrog begge segmenter betydeligt til toplinjevæksten," siger Lukas Braunschweiler, administrerende direktør hos Sonova, i regnskabet.

For indeværende regnskabsår, 2013/14, venter Sonova omsætningsvækst på 6-8 pct., mens driftsresultatet (EBITA) ventes at vokse med 9-13 pct. - begge målt i lokale valutaer.

Med den nuværende lave markedsvækst indikerer forventningerne dermed, at Sonova venter at tage nye markedsandele i regnskabsåret.

 WDH-konkurrent dykker efter tabt erstatningssag

 Storbank frygter prisfald på høreapparater fortsætter 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier