MedWatch

FDA godkender avanceret hjerteimplantat

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt et implantat, som er i stand til at gensynkronisere patienters hjerte. Det medfører både økonomiske og sundhedsmæssige fordele, forklarer en direktør fra selskabet bag produktet.

Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten

Den amerikanske medicogigant, Medtronic, har netop opnået godkendelse af sit produkt Viva i USA. Det skriver Bloomberg.

Viva er et stykke medicinsk udstyr, som er i stand til at gensynkronisere hjerteslaget, hvilket kan skære ned på antallet af hospitalsindlæggelser pga. hjertefejl, skriver nyhedsmediet.

Udstyret, som skal implanteres i kroppen, bruger en speciel algoritme til at koordinere de ca. 100.000 daglige hjerteslag, og tilpasser sig automatisk til ændringer i kroppen i løbet af patientens dagligdag.

Det avancerede system gør samtidig, at læger ikke længere behøver at kalibrere udstyret med jævne mellemrum og forlænger batterilevetiden med 25 pct. i forhold til tidligere modeller, forklarer Medtronic ifølge Bloomberg i en pressemeddelelse.

”Det er mere omkostningseffektivt end den ældre teknologi, og selv den gamle teknologi mindskede antallet af hospitalsindlæggelser og længden af disse,” siger selskabets direktør for behandling af hjertesygdomme, David Steinhaus, og tilføjer:

”Dette udstyr er lavet til at give optimal behandling til patienterne, og samtidig føre til økonomiske fordele gennem færre hospitalsindlæggelser, færre uhensigtsmæssige stød og længere levetid.”

Læs hele historien fra Bloomberg her.

 Fulgte du med i medicoverdenen i april?

 Et alternativ til nålen

 Rigmand sælger tabsgivende medico-baby  

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier