MedWatch

Optakt: Verso driver væksten i GN Resound

Vækstmotoren for første kvartal af 2013 er GN Store Nords nye produktserie inden for høreapparater, forventer analytikere.

GN Store Nord ventes at have leveret pæn fremgang i første kvartal, og det afspejles i analytikernes forventninger til regnskabet, der præsenteres fredag morgen.

Der er særligt fokus på den genrejste høreapparatforretning, GN Resound, hvor den nye produktserie, Verso, har høstet stor ros blandt analytikerne og også ventes at have drevet selskabet fremad i de første tre måneder af 2013.

"Vi forventer, at den nye produktfamilie, Resound Verso, vil være divisionens største vækstmotor i starten af 2013. GN Resound har indikeret, at salget af højpris-høreapparater er vokset i begyndelsen af 2013 i forhold til samme periode sidste år. Vi forventer, at GN Resound har vundet markedsandele i starten af 2013 - specielt i højprissegmentet," skriver Morten Imsgard, GN-analytiker hos Sydbank, i en kommentar inden regnskabet.

Knap en milliard

Resound Verso blev lanceret i højprissegmentet i slutningen af september sidste år, mens produkterne til de øvrige prissegmenter blev lanceret i 2013. Sydbank estimerer et samlet salg for GN Resound på 945 mio. kr. i første kvartal, mens ni analytikere adspurgt af SME Direkt for Ritzau Finans venter en omsætning i divisionen på 954 mio. kr. målt på medianen. I første kvartal 2012 omsatte GN Resound for 914 mio. kr.

For headset-divisionen GN Netcom ventes den store vækstkanon igen at have været Unified Communications-produkterne, vurderer Morten Imsgard, der venter en omsætning i divisionen på 618 mio. kr. samt en EBITA-margin på 17,0 pct. Medianen blandt ni analytikere er ifølge SME Direkt en omsætning på 622 mio. kr. samt en EBITA-margin på 16,7 pct.

I forbindelse med regnskabet vil der ligeledes atter være fokus på GN's markante forventninger til hele 2013, der har været offentlige siden efteråret 2010 og tilmed er blevet opjusteret et par gange siden. Selskabet venter en EBITDA-margin på "omkring" 19 pct. samt en omsætning i niveauet 6,55-6,70 mia. kr.

For optimistisk

Den prognose har oplevet en del modvind fra analytikerside, fordi den har været karakteriseret som "for optimistisk", men siden regnskabet for 2012 er troen blevet styrket. I forbindelse med netop årsregnskabet fortalte GN Store Nords finansdirektør, Anders Boyer, dog også, at restruktureringsprogrammet Smart i GN Resound skal adskilles fra forventningerne, der udelukkende gælder den underliggende forretning.

"Vi ekspanderede Smart-programmet i november, så det er rigtigt, at vi skal adskille tingene, så vi har den underliggende forretning for sig og Smart-programmet for sig, når vi kigger på tallene," sagde Anders Boyer dengang til Ritzau Finans.

Analytikerne venter ifølge estimaterne fra SME Direkt, at GN Store Nord forbedrer sin EBITDA-margin i 2013, men kun til 17,0 pct., hvilket dog også er frasorteret restruktureringsomkostninger på 100 mio. kr. til Smart-programmet. Forventningerne til omsætningen lyder på 6633 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier