MedWatch

Fyringer over en bred front i Össur

Besparelser skal især komme fra fyringer fra en række forskellige forretningsområder.

Foto: Colourbox

Hovedparten af Össurs spareplan skal findes ved nedskæringer i antallet ansatte. Det fortæller administrerende direktør Jon Sigurdsson, som skal balancere mellem at løfte overskudsgraden i 2013 og at undgå at skade den langsigtede vækst.

Det betyder en spareplan på 5 mio. dollar i resten af 2013, efter et første kvartal, hvor væksten var negativ, og driftsresultatet langt fra målet for hele året.

"Det bliver mest ved at skære i antallet ansatte, og det mener vi, at vi kan gøre uden at skære i chancerne for langsigtet vækst. Profitabliteten på den korte bane er meget vigtig for os, og det her er vores reaktion - vi mener, vi kan gøre det uden langsigtede negative effekter på selskaber," siger JonSigurdsson til Ritzau Finans oven på regnskabet.

Alle områder

Direktøren fortæller, at nedskæringer vil ramme stort set alle områder, herunder administration, finans, salgs og markedsføring.

Det vil give Össur mulighed for at skære "mange" stillinger, men præcis hvor mange af proteseselskabets 1800 ansatte, der skal siges farvel til, vil Jon Sigurdsson ikke ud med.

Össur fastholder sine forventninger til 2013 om en vækst på 2-4 pct. i lokal valuta og en EBITDA-margin på 18-19 pct., trods at de to poster i første kvartal var på henholdsvis minus 3 pct. og 13,9 pct.

Nu forventer selskabet da også at ramme i "den lave ende" af intervallerne, erkender Össur, men spareplanen i sig selv er ikke nok til at løfte overskudsgraden så højt.

"Vi mener, at første kvartal var et ekstraordinært dårligt kvartal salgsmæssigt, i USA og også i Europa. Vi ser en meget positiv trend i Europa, hvor andet kvartal startede som forventet - stærkt - og det bliver også lidt bedre i USA," siger Jon Sigurdsson.

Faldende overskud i Össur

Össur-topchef overrasket over påvirkning i USA 

 

 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier