MedWatch

Fyringer over en bred front i Össur

Besparelser skal især komme fra fyringer fra en række forskellige forretningsområder.

Foto: Colourbox

Hovedparten af Össurs spareplan skal findes ved nedskæringer i antallet ansatte. Det fortæller administrerende direktør Jon Sigurdsson, som skal balancere mellem at løfte overskudsgraden i 2013 og at undgå at skade den langsigtede vækst.

Det betyder en spareplan på 5 mio. dollar i resten af 2013, efter et første kvartal, hvor væksten var negativ, og driftsresultatet langt fra målet for hele året.

"Det bliver mest ved at skære i antallet ansatte, og det mener vi, at vi kan gøre uden at skære i chancerne for langsigtet vækst. Profitabliteten på den korte bane er meget vigtig for os, og det her er vores reaktion - vi mener, vi kan gøre det uden langsigtede negative effekter på selskaber," siger JonSigurdsson til Ritzau Finans oven på regnskabet.

Alle områder

Direktøren fortæller, at nedskæringer vil ramme stort set alle områder, herunder administration, finans, salgs og markedsføring.

Det vil give Össur mulighed for at skære "mange" stillinger, men præcis hvor mange af proteseselskabets 1800 ansatte, der skal siges farvel til, vil Jon Sigurdsson ikke ud med.

Össur fastholder sine forventninger til 2013 om en vækst på 2-4 pct. i lokal valuta og en EBITDA-margin på 18-19 pct., trods at de to poster i første kvartal var på henholdsvis minus 3 pct. og 13,9 pct.

Nu forventer selskabet da også at ramme i "den lave ende" af intervallerne, erkender Össur, men spareplanen i sig selv er ikke nok til at løfte overskudsgraden så højt.

"Vi mener, at første kvartal var et ekstraordinært dårligt kvartal salgsmæssigt, i USA og også i Europa. Vi ser en meget positiv trend i Europa, hvor andet kvartal startede som forventet - stærkt - og det bliver også lidt bedre i USA," siger Jon Sigurdsson.

Faldende overskud i Össur

Össur-topchef overrasket over påvirkning i USA 

 

 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier