MedWatch

Høreapparatkæde skrumper

Europa er den store udfordring for verdens førende høreapparatskæde.

Foto: Lars Krabbe

Verdens førende høreapparatskæde, Amplifon, oplevede tilbagegang i omsætningen i første kvartal af 2013. Det gav genlyd i regnskabet for den italienske kæde, der fik et underskud på bundlinjen i kvartalet.

Salget dykkede 3,3 pct. til 189,7 mio. euro for Amplifon, der især var ramt af et omsætningsdyk på 6,8 pct. i Europa. I Nordamerika steg salget 10,6 pct., mens Asien og Stillehavsområdet var stabil målt i lokal valuta, men kursudsving gav en negativ regnskabseffekt for Amplifon.

Det fremgår af Amplifons regnskab for første kvartal af 2013.

Driftsresultatet, EBIT, blev mere end halveret til 6,2 mio. euro, svarende til en EBIT-margin på 3,3 pct., mens nettoresultatet var et underskud på 2,1 mio. euro mod et overskud på 3,1 mio. euro i samme kvartal af sidste år.

Det faldende driftsresultat skyldes især en "rigid omkostningsstruktur" trods den faldende omsætning, forklarer Amplifon, med særlig vægt på Europa. Til gengæld steg driftsresultatet i Nordamerika 58,7 pct.

Amplifon-aktien falder oven på regnskabet fra kurs 3,86 euro til 3,72.

 Høreapparatkæde ramt af fransk tilbagegang 

 Sonova fortsætter børsnedturen

 WDH-konkurrent dykker efter tabt erstatningssag 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier