MedWatch

Høreapparatkæde skrumper

Europa er den store udfordring for verdens førende høreapparatskæde.

Foto: Lars Krabbe

Verdens førende høreapparatskæde, Amplifon, oplevede tilbagegang i omsætningen i første kvartal af 2013. Det gav genlyd i regnskabet for den italienske kæde, der fik et underskud på bundlinjen i kvartalet.

Salget dykkede 3,3 pct. til 189,7 mio. euro for Amplifon, der især var ramt af et omsætningsdyk på 6,8 pct. i Europa. I Nordamerika steg salget 10,6 pct., mens Asien og Stillehavsområdet var stabil målt i lokal valuta, men kursudsving gav en negativ regnskabseffekt for Amplifon.

Det fremgår af Amplifons regnskab for første kvartal af 2013.

Driftsresultatet, EBIT, blev mere end halveret til 6,2 mio. euro, svarende til en EBIT-margin på 3,3 pct., mens nettoresultatet var et underskud på 2,1 mio. euro mod et overskud på 3,1 mio. euro i samme kvartal af sidste år.

Det faldende driftsresultat skyldes især en "rigid omkostningsstruktur" trods den faldende omsætning, forklarer Amplifon, med særlig vægt på Europa. Til gengæld steg driftsresultatet i Nordamerika 58,7 pct.

Amplifon-aktien falder oven på regnskabet fra kurs 3,86 euro til 3,72.

 Høreapparatkæde ramt af fransk tilbagegang 

 Sonova fortsætter børsnedturen

 WDH-konkurrent dykker efter tabt erstatningssag 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier