MedWatch

Fond: Gennembrud i kamp mod multiresistente bakterier

Højteknologifonden, en lille medicovirksomhed og to universiteter har opfundet en test, som de kalder et gennembrud mod overforbrug af bredspektret antibiotika.

Foto: Adrian Keith / Stock.Xchng

En mere effektiv behandling, færre bivirkninger, et korte behandlingsforløb og mindre brug af bredspektret antibiotika. Der er masser af potentiale i en ny test, der kan teste antibiotikas virkning på seks minutter.

Det skriver Højteknologifonden i en pressemeddelelse.

”Mange patienter bliver i dag behandlet med bredspektret antibiotika. Det skaber store problemer med mulitiresistente bakterier. Årsagen til overforbruget af bredspektret antibiotika er, at det tager flere timer at finde den type antibiotika, der har effekt, hvilket i visse tilfælde kan være livstruende for patienter. Nyt gennembrud betyder, at antibiotikas virkning kan testes på seks minutter,” hedder det i pressemeddelelse.

Flere parter bag projekt

Bag udviklingen af den nye test, der dog mangler færdigudvikling, står Unisensor A/S, Aarhus Universitet, Odense Universitetshospital, Aalborg Universitet og Højteknologifonden.

Testen vil kunne afsættes til ikke mindst hospitaler, hvor der ved indlæggelse er risiko for en infektion. Da det i dag tager timer at identificere den optimale type antibiotika, bruger dag, bruger personalet ofte den bredspektrede antibiotika. Apparatet vil dog ifølge meddelelsen også kunne bruges af praktiserende læger og dyrlæger.

”Brugen af den nye test betyder, at den bakterie, der forårsager en infektion kan rammes direkte. Vi vil altså kunne målrette behandlingen, hvilket kan redde liv og hæmme udviklingen af multiresistente bakterier, der er et stigende problem for menneskers sundheds globalt,” siger erhvervspostdoc Marlene Fredborg fra Aarhus Universitet, der leder forskningen.

Unisensor A/S i Allerød fik i det senest offentliggjorte regnskab 2011/2012 et lille plus på godt 315.000 kr. Bruttoresultatet var på 12,7 mio.kr. Regnskabet dækker perioden 1. april 2011 til 31. marts 2012.

Stigende forbrug af antibiotika bekymrer læger

Statens Serum Institut i norsk bakterie-kamp

Nogle bakterier vil hellere nyde end yde 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier