MedWatch

Ambu-dir: Obligationer sikrer stabilitet

Formålet med Ambus udstedelse af erhvervsobligationer var at sikre stabilitet, siger Ambus adm. direktør. Han sammenligner det med at gå fra et flexlån til et fastforentet lån.

Foto: PR

Der var tre hovedmotiver for Ambu, da virksomheden tidligere på året besluttede sig for at undersøge og senere udnytte muligheden for at udstede erhvervsobligationer som erstatning for de banklån, den danske medicovirksomhed har optaget, for at gennemføre et større opkøb.

"Der er tre hovedmotiver for os: Stabilitet, frihed og det, at vi fremadrettet kan ekspandere yderligere. Hvis man bruger husmarkedet som analogi, kan man sige, at vi er gået fra at være flexlånere til at have fastforentede lån. Vi er gået fra at være afhængig af eksterne konjunkturer og det globale finansmarked til at have en fast rente i fem år. Det er jo fantastisk," siger adm. direktør Lars Marcher til Berlingske.

Ambu ville i første omgang kun udstede erhvervsobligationer for 500 mio. kr. men endte med at udstede for 700 mio. kr. på grund af stor efterspørgsel. Det lykkedes til en rente på 3,35 pct. over fem år.

Pengene skal bruges til at indfri de banklån, som Ambu optog, da virksomheden kort før jul besluttede at købe den amerikanske anæstesivirksomhed King Systems for omkring 673 mio. kr. og yderligere mulige milepælsbetalinger på 280 mio. kr.

Ambu er ifølge Berlingske den første mellemstore danske virksomhed, der benytter sig af erhvervsobligationer, og Lars Marcher fortæller til avisen, at han efterfølgende har fået mange henvendelser fra andre direktører, der ønsker at høre om medicoselskabets erfaringer med modellen.

 Ambu sælger flere erhvervsobligationer end ventet

 Opkøb skal skabe mere fokuseret Ambu

 Obligationssalg 200 mio. kr. over mål

 Dansk obligationsudstedelse åbner døren for nyt segment 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier