MedWatch

Ambu-dir: Obligationer sikrer stabilitet

Formålet med Ambus udstedelse af erhvervsobligationer var at sikre stabilitet, siger Ambus adm. direktør. Han sammenligner det med at gå fra et flexlån til et fastforentet lån.

Foto: PR

Der var tre hovedmotiver for Ambu, da virksomheden tidligere på året besluttede sig for at undersøge og senere udnytte muligheden for at udstede erhvervsobligationer som erstatning for de banklån, den danske medicovirksomhed har optaget, for at gennemføre et større opkøb.

"Der er tre hovedmotiver for os: Stabilitet, frihed og det, at vi fremadrettet kan ekspandere yderligere. Hvis man bruger husmarkedet som analogi, kan man sige, at vi er gået fra at være flexlånere til at have fastforentede lån. Vi er gået fra at være afhængig af eksterne konjunkturer og det globale finansmarked til at have en fast rente i fem år. Det er jo fantastisk," siger adm. direktør Lars Marcher til Berlingske.

Ambu ville i første omgang kun udstede erhvervsobligationer for 500 mio. kr. men endte med at udstede for 700 mio. kr. på grund af stor efterspørgsel. Det lykkedes til en rente på 3,35 pct. over fem år.

Pengene skal bruges til at indfri de banklån, som Ambu optog, da virksomheden kort før jul besluttede at købe den amerikanske anæstesivirksomhed King Systems for omkring 673 mio. kr. og yderligere mulige milepælsbetalinger på 280 mio. kr.

Ambu er ifølge Berlingske den første mellemstore danske virksomhed, der benytter sig af erhvervsobligationer, og Lars Marcher fortæller til avisen, at han efterfølgende har fået mange henvendelser fra andre direktører, der ønsker at høre om medicoselskabets erfaringer med modellen.

 Ambu sælger flere erhvervsobligationer end ventet

 Opkøb skal skabe mere fokuseret Ambu

 Obligationssalg 200 mio. kr. over mål

 Dansk obligationsudstedelse åbner døren for nyt segment 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier