MedWatch

Velfærdsteknologi-firmaer venter år med vækst

Langt størstedelen af 53 selskaber, der arbejder inden for velfærdsteknologien, forventer flere medarbejdere, større omsætning og et boost på eksporten over de kommende år.

Foto: Rehacare International

Optimismen blomstrer for de danske rehabselskaber. Det kommende år byder blandt andet på voksende toplinjer, regner firmaerne med. Det viser en undersøgelse lavet af velfærdsteknologiklyngen Welfare Tech ifølge Ingeniøren.

Over de næste tre år vil antallet af ansatte i sektoren stige med over 10 pct. ifølge de 53 virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, skriver Ingeniøren. De udgør kun et lille udsnit af den danske velfærdsteknologiske branche, men for dem drejer det sig i alt det sig om 361 nye stillinger.

Ud af de 53 virksomheder venter 87 pct., at omsætningen vil udvikle sig positivt eller meget positivt over de næste 12 måneder. Samme procentsats sætter de på forventningerne til eksporten over de næste 12 måneder.

Selvom firmaerne regner med, at antallet af nye arbejdspladser inden for velfærdsteknologi stiger, peger branchefolk på, at det for de små selskaber er svært at få gang i eksporten. Overgangen fra lokalt baseret salg og produktion er en af de nødder, især de små virksomheder har sværest ved at knække.

”For os gælder det om at kunne skabe en hjemmebanefordel, som gør, at viden og produkter kan nyttiggøres på eksportmarkedet,” siger Leif G. Lytken, der er direktør i Dansk Rehab Gruppe, til avisen.

 Kommune i milliardudbud 

 Samarbejde mellem rehab og universiteter halter 

 Sygehusdirektør klar til at investere massivt

 Direktør: Velfærdsteknologien bliver rullet ud nu 

 Trækker det op til velfærdsteknologi-boom i kommuner? 

 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier