MedWatch

Velfærdsteknologi-firmaer venter år med vækst

Langt størstedelen af 53 selskaber, der arbejder inden for velfærdsteknologien, forventer flere medarbejdere, større omsætning og et boost på eksporten over de kommende år.

Foto: Rehacare International

Optimismen blomstrer for de danske rehabselskaber. Det kommende år byder blandt andet på voksende toplinjer, regner firmaerne med. Det viser en undersøgelse lavet af velfærdsteknologiklyngen Welfare Tech ifølge Ingeniøren.

Over de næste tre år vil antallet af ansatte i sektoren stige med over 10 pct. ifølge de 53 virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, skriver Ingeniøren. De udgør kun et lille udsnit af den danske velfærdsteknologiske branche, men for dem drejer det sig i alt det sig om 361 nye stillinger.

Ud af de 53 virksomheder venter 87 pct., at omsætningen vil udvikle sig positivt eller meget positivt over de næste 12 måneder. Samme procentsats sætter de på forventningerne til eksporten over de næste 12 måneder.

Selvom firmaerne regner med, at antallet af nye arbejdspladser inden for velfærdsteknologi stiger, peger branchefolk på, at det for de små selskaber er svært at få gang i eksporten. Overgangen fra lokalt baseret salg og produktion er en af de nødder, især de små virksomheder har sværest ved at knække.

”For os gælder det om at kunne skabe en hjemmebanefordel, som gør, at viden og produkter kan nyttiggøres på eksportmarkedet,” siger Leif G. Lytken, der er direktør i Dansk Rehab Gruppe, til avisen.

 Kommune i milliardudbud 

 Samarbejde mellem rehab og universiteter halter 

 Sygehusdirektør klar til at investere massivt

 Direktør: Velfærdsteknologien bliver rullet ud nu 

 Trækker det op til velfærdsteknologi-boom i kommuner? 

 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier