Pensionskasse investerer i medicoselskab

Unisense, der for nylig fik en kapitalindsprøjtning fra William Demant Invest, får nu en anden meget tung aktør ind i ejerkredsen.

Unisense FertiliTech har for alvor rustet op på ejerskabssiden. I dag offentliggøres det således, at pensionskassen PKA køber for 115 mio. kr. aktier i det danske medicoselskab, der producerer avanceret måleteknologi til optimering af kunstig befrugtning.

Den nye ejer følger således i William Demant Invests fodspor, der i december købte for 106 mio. kr. aktier og desuden tilførte 30 mio. kr. i aktiekapital til selskabet.

”Sidste gang var det en kombination af eksisterende aktier og kapitaludvidelse – denne gang er det udelukkende køb af eksisterende aktier. Det er en dialog, der har kørt i tre måneder,” forklarer Unisense FertiliTechs adm. direktør, Jens K. Gundersen til MedWatch.

Tidligere ejere ikke optimale

Hvorfor vælger PKA at investere i netop jeres selskab?

”De repræsenterer sundhedsområdet i form af sygeplejersker og jordemødre, og vores arbejde ligger jo meget tæt derpå. Vi har i en periode søgt at få nye ejere, fordi vi har erkendt, at de tidligere ejere ikke var de optimale,” siger direktøren og uddyber:

”Vi fik så først William Demant Invest ind, og nu køber PKA sig så også ind. Det er hensigtsmæssigt for os at have den rigtig type af ejere, og det synes vi, at vi får med PKA, fordi den pensionskasse har et længere sigte end de tidligere ejere – det er en dygtig og tålmodig investor.”

Giver finansielle muskler

PKA køber aktierne af Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Unisense Holding.

”Det er for det første dejligt at få en langsigtet investor, og for det andet giver det os finansielle muskler i det øjeblik, vi måtte få nye idéer. PKA har jo en spændende pengetank, og det matcher vi fint med spændende idéer. Så jeg kan ikke forestille mig et bedre match.”

Samtidig med investeringen er PKA’s aktiechef, Claus Jørgensen, blevet medlem af bestyrelsen i Unisense FertiliTech.

”Vi er glade for at få en person med Claus’ evner og erfaring ind i bestyrelsen. Der er ingen tvivl om, at han er dygtig, og vi forestiller os, at vi kan lære en masse af ham.”

 Oticon-millioner i stor-satsning på kunstig befrugtning

 Dansk fertilitetsvirksomhed får hjælp til eksporten

 Dansk succeshistorie leder efter nye ejere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også