MedWatch

GN's sag mod tyske konkurrencemyndigheder afvist

Tysk domstol afviser at behandle danske GN Store Nords milliardkrav mod de tyske konkurrencemyndigheder.

Foto: GN/PR

Civilretten i Køln afviser at behandle GN Store Nords sag mod de tyske konkurrencemyndigheder. Det bekræfter selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

GN kræver erstatning fra de tyske myndigheder for at have forpurret salget af GN Resound til Sonova tilbage i 2007. GN hæfter sig ved, at civilretten i Køln anerkender, at forbuddet mod salget var ulovligt.

Men modsat GN mener civilretten altså ikke, at konkurrencemyndighederne, kaldet Bundeskartellamt, har noget erstatningsansvar.

Svækket

Sonova forsøgte at købe GN Resound, men forsøget blev afvist af de tyske konkurrencemyndigheder i 2007. Det efterlod divisionen voldsomt svækket.

Fra 2006 til 2007 faldt omsætningen i Resound - anført under Høreapparater - fra 3032 mio. kr. til 2823 mio. kr., mens driftsresultatet faldt til 383 mio. kr. fra 473 mio. kr. Siden har GN Store Nord arbejdet for at vinde de tabte kunder og sin markedsposition tilbage. I 2011 omsatte Resound for 3450 mio. kr., hvilket blev omsat til et driftsresultat på 426 mio. kr.

GN's erstatningskrav lyder på 1,1 mia. euro. GN vil modtage det skriftlige svar fra civilretten i Køln inden for en uge.

"GN Store Nord vil grundigt vurdere skønnet før det besluttes, hvorvidt GN Store Nord ønsker at appellere beslutningen," skriver selskabet.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier