MedWatch

Radiometer i milliardopkøb

Danske Radiometer køber svensk diagnostikselskab for et milliardbeløb. Købet skal accelerere væksten.

Foto: Mik Eskestad / JP

Danske Radiometer udvider butikken. Selskabet har netop meddelt, at man har købt det svenske diagnostikselskab HemoCue for 1,7 mia. kr.

Når købet er gennemført, vil Radiometer og HemoCue dog fortsætte driften som separate virksomheder, dvs. med hver deres varemærker.

Formålet med opkøbet er ifølge det danske selskab at gøre det muligt for både HemoCue og Radiometer at "accelerere virksomhedernes vækst samt styrke innovationen til fordel for endnu bedre patientnære analyser".

Bredere løsninger

"Jeg er meget tilfreds med opkøbet af HemoCue. De to virksomheder ligner hinanden meget. Begge leverer ydelser til vigtige nicher inden for diagnostikken, og er begge førende i deres respektive områder. Vores virksomheder er fuldt komplementære. Selv om vi vil fortsætte med at køre Radiometer og HemoCue som separate selskaber og brands med uændret ledelse og struktur, forventer jeg, at vi vil styrke vores tilbud af sundhedsydelser i hele verden med endnu bredere og stærkere løsninger til patientnære analyser," udtaler Peter Kürstein, adm. direktør i Radiometer, i en pressemeddelelse.

Radiometer har købt selskabet af dets amerikanske ejer Quest Diagnostics, der købte det svenske selskab i 2007 for 420 mio. dollar. Radiometer er selv amerikansk ejet - af selskabet Danaher.

Inden opkøbet havde Radiometer 2.400 medarbejdere globalt, hvoraf 1.000 er placeret i hovedsædet i Brønshøj. HemoCue beskæftiger globalt næsten 500 medarbejdere, hvoraf 300 arbejder i hovedsædet i Ängelholm i Sverige.

Vokse hurtigere

HemoCues supplerende produktportefølje giver ifølge meddelelsen sundhedspersonale en "bred vifte af løsninger og produkter inden for områderne Anæmi, Diabetes, Neonatal/Pædiatri, Obstetrik og Gynækologi samt hæmatologiske lidelser".

"Lige som Peter Kürstein er jeg fornøjet over, at HemoCue bliver købt af Radiometer. Når vores forretning opererer i et miljø, som er tæt på patienterne, giver det et særligt sæt af muligheder og udfordringer. At være ejet af en stor, velrenommeret og global virksomhed, der opererer inden for samme område, vil give os fokus og støtte til at udvikle vores organisation og dermed mulighed for at vokse endnu hurtigere end før," udtaler Niels Christiansen, adm. direktør for HemoCue.

 Otte karriereråd fra Kürstein

 Radiometer tilpasser udstyr til eksport

 Radiometer stormer frem i Kina

 Radiometers satsning på nyt ben har kostet en mia. kr

 Radiometers salg runder tre mia. kr. – overskud støt stigende 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier