MedWatch

Dansk dialyse-lys henter kapital

En gammel idé er blevet til et universitets-spin-out, der står bag en ny måde at bruge UV-lys til at sikre dialysepatienter en bakteriefri behandling. Firmaet får nu Eurostars-penge i ryggen, men spejder efter en større investor for at nå i mål.

Det lille danske spin-out U-vivo får knap en million på kontoen, efter at funding-programmet Eurostars har valgt at poste en del af sine milliarder i selskabets projekt. Ansøgningen fra konsortiet, som firmaet er en del af, blev ranket som nummer fem ud af de 309 projektansøgninger til Eurostars, der opfyldte kriterierne og var i betragtning til at få midler.

Medtech-selskabet er stiftet af Jimmy Bak, en forsker fra DTU Fotonik, som gennem sin forskning har fundet en metode til at bruge UV-lys til at dræbe bakterier, der sidder inden i dialysekatetre.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier