MedWatch

Nyt instrument skal sikre vækst i Dako

Danske Dako satser på at kunne genskabe væksten i virksomheden og erobre en position som markedsførende med et nyt produkt. Nye amerikanske ejere er ligeledes klar til at investere i selskabet.

Dakos adm. direktør Lars Holmkvist | Foto: Dako/PR

Medicovirksomheden Dako, der i 2012 fik amerikanske ejere i form af selskabet Agilent, er nu klar til at tage kampen om markedsandele op med konkurrenterne. Det skriver Børsen.

Selskabet har netop lanceret et nyt fuldautomatisk system inden for kræftdiagnostik, som især de store kunder har efterspurgt, og med det vil selskabet forsøge at erobre positionen som markedsførende fra konkurrenten Roche Ventana.

Daka har i konkurrencen med Roche Ventana hidtil lidt under ikke at have et fuldautomatisk instrument i virksomhedens portefølje.

"Det kommer vi til nu, og det giver mulighed for at genvinde markedsandele blandt de større kunder," siger Lars Holmkvist, der er adm. direktør i Dako til Børsen.

Selskabet er i de første ti måneder af 2012 vokset med ca. 6 pct., mens det tilsvarende tal for hele 2011 er 1 pct., og tocifrede vækstrater kan ifølge Børsen skimtes i horisonten.

Den nyvundne vækst skyldes ikke mindst salget af Dako fra Kapitalfonden EQT til Agilent sidste år, hvor Agilent samtidig forpligtede sig til at investere i Dakos salgsorganisation og forsknings- og udviklingsafdeling.

"Vi har helt fundamentalt investeret mere i Nordamerika, Asien og Latinamerika, og det har øget vores vækstrate. Vi mangler stadig at se effekten af de nye produkter, vi lancerer, men om 12-15 måneder er jeg overbevist om, at vi vokser mere end markeder," siger den adm. direktør Lars Holmkvist til Børsen.

Dako har de seneste tre år haft en omsætning i underkanten af 2 mia. kr.

 Dakos vækst er gået i stå

 Amerikanere lover Dako-investeringer

 Dako-aftale skal styrke Amgen-samarbejde

 Opkøb fører til formandsskifte i dansk medicoselskab 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier