MedWatch

Amerikansk diagnosefirma opkøber analyseselskab

Et større amerikansk diagnoseselskab har opkøbt en mindre udvikler af analyseteknologier. Handelen lukker en aftale, som blev indgået tilbage i 2009.

Foto: Jyllands-Posten

Alere - en amerikansk-baseret, global udbyder af sundhedsløsninger – har opkøbt virksomheden Epocal, som leverer best-in-class teknologier til brug i blodgas- og elektrolytanalyser. Det skriver Alere i en pressemeddelelse.

Allerede i 2009 indgik de to virksomheder en aftale om, at Alere skulle købe alle Epocals ustedte og udestående aktier, betinget af en opnåelse af en prædefineret bruttomargin og andre finansielle milepæle inden den 31. oktober 2014.

Ifølge aftalen betaler Alere 166 mio. dollar kontant til Epocal, hvilket inkluderer en betaling på 15 mio. dollar for opnåelse af de to første af de specificerede milepæle. Epocal kan se frem til yderligere 75,5 mio. dollar, hvis man opnår milepæle i forbindelse med nye produkter fra virksomhedens platform.

”Gennem sin unikke kombination af nyskabende diagnostiske parametre og trådløs teknologi, har Epocal sat nye standarder for at hjælpe læger og sundhedspersonale med at sikre patienter bedre resultater med klinisk effektivitet for øje,” udtaler Ron Zwanziger, adm. direktør for Alere og tilføjer:

”Disse bedrifter er i tråd med Aleres overordnede mission om at give patienter og læger adgang til data, som kan føre til bedre beslutninger og et bedre helbred.”

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier