MedWatch

Sygehusdirektør klar til at investere massivt

Transportrobotter gør så stor en forskel på Sygehus Sønderjylland, at direktøren er villig til at bruge midler på flere forskellige typer af robotter på hjul.

Foto: Anders Find, Jyllands-Posten - Arkivfoto

TUG triller rundt blandt personale og patienter 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Robotten, der transporterer blodprøver og udstyr frem og tilbage mellem akutmodtagelsen og centrallaboratoriet på Sygehus Sønderjylland, har gjort det så godt, at sygehusdirektøren planlægger et større indkøb af robotter.

"Jeg er 100 procent overbevist om, at vi godt kan gå videre med det her. Vi kunne godt tænke os nogle flere robotter - måske allerede i år. Det er hamrende smart, for der er oceaner af muligheder," siger Søren Aggestrup, der er lægelig direktør hos Sygehus Sønderjylland, til Ingeniøren.

Sygehuset har testet robotten siden december, og nu er man klar til at implementere den.

Stort potentiale

"TUG-robotten er et led i koncepttanken for vores nye sygehus, hvor vi skal have gjort klart til at bruge transportrobotter i stor stil."

Teknologisk Institut, der har testet robotten i samarbejde med sygehuset, er også positivt indstillet over for brugen af robotten.

"Der ligger et stort potentiale i det her. Det er noget, der vil kunne spare penge på alle danske sygehuse, og som vil kunne give personalet mere tid til patientpleje. Jeg tror bare, det er et spørgsmål om at få hul på bylden og vise, at det giver god mening," siger teknologisk konsulent Jacob Kortbek til Ingeniøren.

Robotterne kan bruges til mange andre ting end transport af blodprøver – det gælder også TUG-modellen.

"Firmaet Aethon, der står bag TUG'en, har over 400 robotter kørende rundt på hospitaler i USA. De kører med mad, vasketøj, medicin og affald. Så det er kun fantasien, der sætter grænsen."

 Direktør: Velfærdsteknologien bliver rullet ud nu

 "Verdens mest robot-automatiserede laboratorium"

 Robot-ekspert: Frygt for robotter en barriere for vækst

 Robotterne kommer - også i sundhedssektoren 

 Rehab-direktør: Nu skal der fokus på nytteværdi af hjælpemidler

 Rehab-panel: Tiden inde til opgør med indkøbsprincip 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier