MedWatch

Tysk domstol skeptisk over for GN's milliardkrav

En dommer i retten i Köln svækker håbet om, at GN Store Nord kan få del i de milliarder, som medicokoncernen har sagsøgt de tyske konkurrencemyndigheder for.

Foto: Colourbox

GN Store Nord ser umiddelbart ikke ud til at få succes med sit milliardstore sagsanlæg mod de tyske konkurrencemyndigheder.

Tirsdag skriver Bloomberg, at dommeren Reinhold Becker fra domstolen i Köln fortæller, at sagen sandsynligvis bliver afvist ved retten. GN Store Nord har stævnet de tyske konkurrencemyndigheder for 1,1 mia. euro efter de afviste Sonovas købstilbud på GN Resound tilbage i 2007.

Ingen overraskelse

Det bør dog ikke komme som en overraskelse, og bør ikke være noget, der har en kurseffekt. Det vurderer Sydbanks GN Store Nord-analytiker Morten Imsgard til Ritzau Finans.

"Jeg havde bestemt heller ikke regnet med, at der ville komme noget ud af den retssag, og det var ikke noget, jeg havde sat en særlig højs sandsynlighed for, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans og fortsætter:

"Set fra min stol er det en principiel sag for GN Store Nord, hvor man har forfulgt muligheden helt til dørs over for aktionærerne. Men i og med der ingen fortilfælde er, hvor et selskab har fået erstatning, har det været meget usikkert og usandsynligt.

Tiderne har ændret sig

Han venter ikke, at GN Store Nord vil forfølge sagen videre, hvis den bliver afvist ved domstolen i Köln.

"Tiderne har ændret sig siden da, og man har reetableret sin position på markedet med GN Resound. Selskabet har flyttet sig videre, så dette her er nok mere for at få en afslutning på den rigtig trælse historie om Sonovas købstilbud.

Sonova forsøgte at købe GN Resound, men forsøget blev afvist af de tyske konkurrencemyndigheder i 2007. Det efterlod divisionen voldsomt svækket.

Fra 2006 til 2007 faldt omsætningen i Resound - anført under Høreapparater - fra 3032 mio. kr. til 2823 mio. kr. mens driftsresultatet faldt til 383 mio. kr. fra 473 mio. kr. Siden har GN Store Nord arbejdet for at vinde de tabte kunder og sin markedsposition tilbage. I 2011 omsatte Resound for 3450 mio. kr. hvilket blev omsat til et driftsresultat på 426 mio. kr.

GN Store Nord har ingen kommentarer til nyheden for Bloomberg.

 Sydbank: Høremedicin har stort potentiale 

 Analyse: Medicinalfirmaer får øjnene op for høremedicin 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier