MedWatch

Ærgerlig over tabt patentsag

Topchefen i William Demant mener ikke, at afgørelsen i en amerikansk patentsag tager stilling til substansen i sagen.

Foto: Nils Jacobsen, CEO, William Demant - PR

De to danske høreapparatselskaber Widex og William Demant Holding blev i den forgangne uge dømt til at betale omkring 100 mio. kr. hver i forbindelse med en tabt, amerikansk patentsag.

Og afgørelsen ærgrer William Demant Holding, der ikke mener, at selskabet har brudt nogen regler.

"Det er da aldrig sjovt. Årsagen til, at vi har appelleret sagen, er, at vi ikke synes, at vi har brudt patenterne, eller at patenterne er valide. Den retsinstans, der har vurderet sagen i anden omgang, har ikke taget stilling til substansen af sagen. Man har alene taget stilling til, om proceduren var overholdt ved den første retsinstans og derefter stadfæstet afgørelsen, og det er selvfølgelig ærgerligt," siger Niels Jacobsen, administrerende direktør hos William Demant Holding, til Ritzau Finans.

Læs også: Danske høreapparatvirksomheder taber stor patentsag

Widex og William Demant har ifølge dommen krænket et af to patenter fra det amerikanske selskab Energy Transportation Group. De to danske selskaber var i første omgang anklaget for at have krænket begge patenter, men har siden fået omstødt dommen, kunne Dagbladet Børsen fortælle tirsdag.

Omkostningerne vil ifølge avisen løbe om i omkring 120 mio. kr. for Widex og 91,5 mio. kr. eksklusive renter for William Demant Holding. Rent økonomisk kommer afgørelsen dog ikke til at gøre så ondt på William Demant, der allerede har hensat penge til en eventuelt tabt sag.

GN Resound og schweiziske Sonova var ligeledes involveret i sagen, men begge selskaber valgte at indgå forlig. Hos GN Resound vil man ikke selv fortælle, hvad forliget har kostet, men ifølge Dagbladet Børsen er der tale om 25 mio. kr. Det beløb er dog "ikke helt rigtigt," men heller ikke "langt fra virkeligheden," bekræfter Michael Bjergby, kommunikationsdirektør hos GN Store Nord, over for Ritzau Finans.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier