MedWatch

Dansk lyspunkt i medicobranche under pres

Coloplast var forleden kaldt til Bruxelles for at forklare de europæiske kolleger, hvordan selskabet klarer sig godt i en branche, som ellers er under pres.

Foto: Coloplast

I mørke er det godt at have et fyrtårn at sejle efter, og hos den europæiske medicobranche kunne det fyrtårn lige nu være danske Coloplast.

Den europæiske medicobranche er nemlig under pres i øjeblikket, fordi de europæiske sundhedsmyndigheder har fået et stigende behov for at spare på udgifterne - også til medicinsk udstyr.

Dermed er vækstgrundlaget for industrien ved at smuldre, hvis ikke virksomhederne gør noget drastisk. Det var konklusionen, da industrien var samlet til årsmøde i Bruxelles, skriver Børsen.

Slutbrugeren skal kende dig

På samme årsmøde var adm. direktør for Coloplast Lars Rasmussen inviteret for at fortælle, hvad den danske virksomhed har gjort for at skabe den vækst on lønsomhed, som selskabet har haft de senere år.

"Lige som jer oplever vi et nedadgående prispres på vores forretning," siger den adm. direktør ifølge avisen, hvorefter han fortalte, hvordan selskabet gennem innovation i produkter og salg,har opnået en lønsomhed på 27 pct.

"Vi har ændret vores salgskanaler, så vi i dag sælger direkte til vores slutbrugere. Vi prøver ikke at gå uden om vores distributionspartnere, men vi sikrer os, at de, som har brug for produkterne, virkelig ved, hvilke produkter der står til rådighed," siger Lars Rasmussen.

Han fastlår dog også, at Coloplast har været heldig at undgå besparelser flere steder blandt andet i Spanien, hvor der er indført en besparelse på 7,5 pct på al medicin og medicinsk udstyr.

 Bank: Coloplasts reformpres er overvurderet

 Coloplast forudser ekstra udbytte, hvis opkøb glipper

 EU-krav vil gavne dansk medico

 Medicobranche slap nådigt fra EU-stramning 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier