MedWatch

Ugebrev: Ambu "pusher" salg fra kvartal til kvartal

Ifølge Økonomisk Ugebrev skubber Ambu salg fra kvartal til kvartal for at leve op til egne udmeldte forventninger. Selskabets direktør afviser dog at kende til det.

Foto: Ambu/PR

Børsnoterede Ambu har de seneste år præsteret bemærkelsesværdige udsving i de kvartalsvise salgstal, og især datterselskaberne i Brasilien og USA har udvist store udsving i salget, som ikke er normale for en stabil forretning som medicoteknik, påpeger branchekilder over for Økonomisk Ugebrev.

"En opgørelse over de seneste års vækstprocenter viser samtidig en markant faldende udvikling – fra i omegnen af 12-14 pct. i 2007/2007 til ca. 6 pct. i 2010/2011 med et dyk til 1,3 pct. i maj 2012, oplyser ugebrevet.

Det har blandt brancheiagttagere styrket mistanken om, at selskabet pusher salget for at leve op til udmeldte målsætninger.

"Senest er selskabet igen blevet udfordret af vigende salg, der efter første halvår var godt 1 pct., hvorefter væksten i tredje kvartal steg til 9 pct., især drevet af det amerikanske datterselskab, mod helårsforventningen på hele 5 pct," skriver ugebrevet.

Ifølge Økonomisk Ugebrevs oplysninger anvendes begreber som at ”cracke” og at ”pushe” omsætningen internt i Ambu omkring midler til at levere ønskede salgsresultater.

"Kilder pointerer dog, at der på ingen måde er tale om ulovlig regnskabssminke eller direkte manipulation med regnskabstallene," understreger ugebrevet.

Direkte adspurgt siger administrerende direktør Lars Macher fra Ambu til Økonomisk Ugebrev, at han ikke kender til, at disse begreber anvendes internt i organisationen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier