MedWatch

Nyt medicinsk udstyr skal sikre bedre lungetransplantationer

Et nyudviklet, mobilt medico-device kan ifølge europæiske forskere både klargøre og præservere lunger til brug i transplantationer. Det medicinske udstyr har potentiale til at øge antallet af brugbare donorlunger markant.

Forskere fra Hannover Medical School i Tyskland har med stor succes testet et mobilt, medico-device, som kan forberede og præservere donor lunger, indtil de skal indopereres i patienten.

Det kan både føre til en forøgelse af antallet af brugbare lunger og en nedsættelse af risikoen for at operationen slår fejl. Det skriver Reuters.

Det såkaldte Organ Care System blev testet på 12 patienter i Tyskland og Spanien og resultaterne af undersøgelsen er netop blevet offentliggjort i det anerkendte tidsskrift The Lancet.

Studiet viste, at udstyret, som både klargør lungerne og præserverer dem ved kropstemperatur indtil transplantationen, var bedre til at bevare organerne end de mere velkendte nedkølingsmetoder.

800 spildte lunger

Pt. bliver der foretaget 330 lungetransplantationer årligt i Tyskland, mens antallet af lever transplantationer er på næsten 1.200. Det svarer til at cirka 800 lunger ikke bliver brugt, men blot går til spilde.

Gregor Warnecke fra Hannover Medical School siger til Reuters, at udstyret potentielt set kan føre til en markant forøgelse af antallet af lunger, der rent faktisk kan bruges til transplantation.

”Det er det potentiale vi skal undersøge i fremtiden vha. OCS,” siger han ifølge nyhedsbureauet. ”Selv hvis vi antager, at ikke alle 800 lunger kan bruges som donor lunger, så burde vi alligevel kunne tage nogle af disse, og vha. OCS evaluere deres transplantationspotentiale.”

Reuters skriver også, at der allerede er planlagt et større studie med udstyret, som opfølgning på den tyske undersøgelse.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier