MedWatch

Diabetesforening ønsker strammere regler for medicinsk udstyr

EU-Kommissionen synes at have forspildt en mulighed for at stramme reglerne,  vurderer diabetesforeningens formand Professor Andrew Boulton.

Modelfoto | Foto: colourbox

Den europæiske diabetesforening, European Association for the Study of Diabetes, EASD, ønsker at stramme op om reglerne for godkendelse og tilsyn med medicinsk udstyr til behandling af diabetes. Apparaterne og udstyret tæller alt fra insulinkanyler til smarte pensystemer og apparater, der bruges til screening for komplikationer og måling af blodsukkeret.

Det fremgår af en pressemeddelelse torsdag under foreningens årskongres i Berlin.

Opfordringen til EU om en stramning af reglerne kommer efter en række store skandaler, herunder sundhedsskadelige brystimplantater og farlige metal-mod-metal-hofter.

"Offentligheden herunder diabetespatienter, var med rette ekstremt bekymrede, da de forskellige skandaler med medicinsk udstyr kom for dagens lys i år. EU-Kommissionen synes at have forspildt en mulighed for at stramme reglerne, " vurderer diabetesforeningens formand Professor Andrew Boulton.

Reglerne giver i dag medicinalselskaberne mulighed for at shoppe rundt blandt EU's medlemslande, når CE-mærkningen, der garanterer, at produktet lever op til fælleseuropæiske krav, skal opnås. Når det respektive lands ansvarlige myndighed har godkendt CE-mærkningen kan den benyttes over hele Europa.

Den europæiske diabetesforening ønsker at oprette en centraliseret myndighed under det europæiske lægemiddelagentur, EMA, der skal føre tilsyn på området. EU-kommission har imidlertid signaleret, at det næppe oprettes. I stedet overvejer EASD at indføre sit eget kvalitetsstempel baseret på de internationale iso-standarder.

Tarmen sladrer om diabetes 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier