MedWatch

Markedet for brugt medicinsk udstyr i stærk fremgang

Ifølge en ny rapport vokser markedet for renoveret medicinsk udstyr til over 8 milliarder dollar i 2017. En dansk aktør er iøjnefaldende.

Foto: Jyllands-posten

En ny rapport, som er sammenfattet af Reportsnreports.com, indikerer at markedet for renoveret medicinsk udstyr vil vokse til 8,45 milliarder dollar i 2017. Det skriver prweb.com.

Rapporten, med det mundrette navn ”Refurbish Medical Equipments Market - By Device Types & Applications (2012-2017) - Global Trends & Competitive Analysis", viser, at bioteknologiske instrumenter og billeddiagnostisk udstyr stod for 78 % af markedet i 2011, mens andelen for minimalt invasiv kirurgisk udstyr var på 16 % og blot 2 % for strålebehandlingsudstyr.

Det er især USA, som bidrager til markedet, formentlig som følge af det store antal af private sundhedsudbydere, der findes i landet. Men flere latinamerikanske lande er ifølge rapporten ved at komme godt med. I fremtiden er det også værd at holde øje med det asiatiske marked, hvor især Indien vil være en stor aftager, pga. landets store befolkning, samt lavere købekraft.

Stort behov, lav købekraft

Ikke overraskende er den helt store drivkraft på dette marked nemlig de noget lavere priser på udstyret, som gør at især sundhedsudbydere med mindre budgetter også kan tilbyde avanceret behandling til lavere priser. Det er hovedsagligt udviklingslande i Sydamerika, Asien og Mellemøsten som driver væksten på området.

I takt med, at landene i disse områder bliver mere velstående vokser behovet for nye, avancerede behandlinger, men de har stadig ikke råd til at investere i spritnyt, dyrt udstyr, skriver prweb.com.

Begrebet refurbished medical equipment dækker over brugt medicinsk udstyr som er blevet repareret, opdateret eller har fået udskiftet dele, så det fremstår ligeså sikkert og effektivt som nyt. Al renovation af udstyret skal foregå i overensstemmelse med produktspecifikationer og serviceprocedurer fra den originale udvikler af udstyret.

Danskere med fremme

Der er to slags aktører på markedet for renoveret medicinsk udstyr, nemlig originale udstyrsproducenter og tredjepartsproducenter. Nogle af de største originale producenter er GE Healthcare, Siemens Healthcare, Philips Healthcare, Johnson & Johnson og Toshiba.

Af tredjepartsproducenter kan bl.a. nævnes amerikanske Soma Technology, men også den danske virksomhed Agito Medical er med helt fremme. Det nordjyske firma, som blev grundlagt i 2004, har kontorer både i Nørresundby, Frankrig og Holland. I følge virksomhedens egen hjemmeside er den Europa's største indkøber og udbyder af brugt medicinsk udstyr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier