MedWatch

Vækstforum satser millioner på svensk fremtidsprojekt

En millioninvestering fra Hovedstadens Vækstforum skal gå til, at det sjællandske erhvervsliv får adgang til et gigantisk og avanceret mikroskop i Lund. Dansk Erhverv forstår ikke satsningen.

24 mio. kr. kommer det til at koste Hovedstadens Vækstforum, at virksomheder på Sjælland kan få lov til at benytte nye forskningsartikler på Lund Universitet. Helt konkret skal en ny afdeling på DTU hjælpe videnvirksomheder med at bruge et kæmpe svensk mikroskop, som kan tage billeder af materialer som biomasse, metaller og celler.

”Vi ved godt, at det er meget svære instrumenter at bruge, men vi vil gerne sørge for, at erhvervslivet i regionen får en indgang til at bruge redskaberne, der kommer til at være i Lund,” siger Vibeke Storm Rasmussen, formand for Vækstforum Hovedstaden, til Berlingske Business.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier