MedWatch

Vækstforum satser millioner på svensk fremtidsprojekt

En millioninvestering fra Hovedstadens Vækstforum skal gå til, at det sjællandske erhvervsliv får adgang til et gigantisk og avanceret mikroskop i Lund. Dansk Erhverv forstår ikke satsningen.

24 mio. kr. kommer det til at koste Hovedstadens Vækstforum, at virksomheder på Sjælland kan få lov til at benytte nye forskningsartikler på Lund Universitet. Helt konkret skal en ny afdeling på DTU hjælpe videnvirksomheder med at bruge et kæmpe svensk mikroskop, som kan tage billeder af materialer som biomasse, metaller og celler.

”Vi ved godt, at det er meget svære instrumenter at bruge, men vi vil gerne sørge for, at erhvervslivet i regionen får en indgang til at bruge redskaberne, der kommer til at være i Lund,” siger Vibeke Storm Rasmussen, formand for Vækstforum Hovedstaden, til Berlingske Business.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier