Danske høreapparatfirmaer vinder markedsandele

Høreapparat-koncernerne undviger den konsolideringsbølge, som man spåede ville skylle ind over branchen. I stedet erobrer danske William Demant, GN Store Nord og Widex markedsandele fra deres globale konkurrenter.
Foto: William Demant/PR
Foto: William Demant/PR
Af Ritzau Finans

Tre af verdens største høreapparatsproducenter er danske, og det giver et unik position på verdensmarkedet. Det var ventet, at branchen ville blive ramt af en konsolideringsbølge som følge af krisen, men den er nu aflyst, og i stedet vinder de danske selskaber William Demant, GN Store Nord og Widex frem. Det skriver Berlingske Business onsdag.

"William Demant og GN Resounds (GN Store Nords høreapparats-division, red.) halvårsregnskaber fra august viser, at selskaberne er vokset mere end markedet generelt. Med andre ord har de taget markedsandele, og jeg vurderer, at det er gået ud over Sonova og Siemens," siger Janne Vincent Kjær, analytiker i Jyske Bank, til Berlingske Business.

Den tredje store, danske høreapparatetsproducent, Widex, er familieejet og aflægger kun regnskab én gang om året, sidst i september. Derfor er det ikke muligt endnu helt at vurdere, hvordan selskabet har klaret sig sammenlignet med William Demant og GN.

Vokser mere end markedet

Markedet for høreapparatet vokser kun med omkring 3 til 4 pct. om året, og derfor finder selskaberne i høj grad vækst ved at snuppe markedsandele fra hinanden. Den skarpe konkurrence har tidligere fået flere analytikere til at forvente en konsolidering i branchen, der for eksempel kunne ske gennem et opkøb af en af de største producenter, men konsolideringen er nu aflyst, og GN og Widex har meldt ud, at de ikke er interesserede i et salg.

"Vores behov for konsolidering er i dag ikke det samme som for nogle år siden, hvor GN og Siemens var til salg. I mellemtiden er både vi og Sonova jo vokset markant, og det har alt andet lige gjort fordelene ved konsolidering mindre," siger administrerende direktør i William Demant, Niels Jacobsen, til Berlingske Business.

 Høreapparat-forhandlers resultat halveret i første halvår 

 Nordea: Så skal WDH-jetonerne indløses 

 GN klar med teknisk tigerspring

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også