MedWatch

Laserfirma i forhandling om kapital

Medicovirksomheden Advalight har kursen mod markedspladsen, men skal have kapital tilført for at gå den sidste mil.

Foto: PR

Samtidig med, at den danske medicovirksomhed Advalight forhandler om en livsnødvendig kapitaltilførsel, har selskabet opnået en for ledelsen vigtig milepæl, nemlig en ISO-certificering.

Advalight fremstiller af et lasersystem til behandling af hudlidelser. Teknologien er baseret på bl.a. to phD-afhandlinger fra DTU, hvor stifterne kommer fra. CEO Thomas R. Lund blev ansat i 2009 og har 15 års kommerciel erfaring fra medtech, bla. i USA og UK:

”Det er en meget væsentlig milepæl for at kunne producere og opnå et CE-mærke på vores produkt senere i 2012. Dette bliver en kommerciel milepæl for Advalight, som vi ser meget frem til, og som naturligvis er forudsætningen for, at vi overhovedet må sende vores produkt på markedet.”

En stor byrde for et lille firma

Han kalder det en kæmpe-byrde for en lille virksomhed som Advalight at få en ISO-certificering, som de kommende distributører af firmaets produkter vil tillægge stor værdi.

”Distributørerne vil være sikre på, at de interne processer er på plads for at kunne producere, hvis de lægger en ordre hos os. Det giver dem en sikkerhed for at samarbejde med et lille dansk firma, når vi har ISO-certificering. I slutningen af 2012 regner vi med at opnå et CE-mærke.”

Han forklarer, at firmaet har produceret det første batch, dvs. parti, og nogle af de lasere går til testcentre, så de får certifikater på, at udstyret eksempelvis ikke er farligt for brugeren.

Forsøg hos dermatologer

"Vi er også i gang med kliniske forsøg, der foregår hos dermatologer. Vores kliniske dokumentation er før og efter billeder, hvor man laver et case studie. Det er meget benyttet i vores industri.

Vi arbejder inden for et område, der er ekstremt veldokumenteret, men den teknologi vi kommer med, er billigere og langt mere driftsikkert. Den kliniske performance af laserlys er velkendt fra andre produkter, men på vores område er der ikke kommet nyt i mange år,” siger han og tilføjer: 

"Vi har haft dem ude i meget simple tests på hospitaler. Når vi går i salg, vil vi have en række cases inden for forskellige hudlidelser klar."

Underskud 2011

Selskabet har i juni i år aflagt regnskab for 2011, og heraf fremgår det, at Advalight have et underskud på -1,7 mio. kr.; selskabet har i fire-års perioden 2008-2011 haft et samlet underskud på godt fem mio. kr. Egenkapitalen udgjorde ved årets afslutning 10,3 mio. kr.

I regnskabet skriver ledelsen, at ”den forventede udvikling i 2012 er fortsat etablering af produktsalg og derved øget aktivitet og indtjening til sikring af selskabets fortsatte drift.” Men det hedder videre:

”Det forventede salg i 2012 vil ikke kunne dække kapitalbehovet til drifts- og udviklingsaktiviteter, hvor det vil være behov for yderligere kapitaltilførsel.”

I får brug for kapital i 2012 – har I fået tilsagn om kapitaltilførsel?

”Vi snakker for øjeblikket med tre forskellige investorer, og det ser ret lovende ud. Det er jo også en forhandling, hvor meget man vil sælge ud. Det er to finansielle investorer og en privat investor.

Det er muligt, at Vækstfonden, der i dag ejer en større post, også vil gå med i en ny runde."

Blandt de nuværende kapitalejere er også CAT Seed, Advalight Holding ApS og Styrelsen for Forskning og Innovation.

 Vækstfonden vil tilføre historisk meget kapital i 2012

 

 Vækstfonden klar med halv mia. kr. i ansvarlig lånekapital 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier