MedWatch

Sydbank: Alk-regnskab skuffer

Selvom der er positive ting, så er det generelle billede af Alk-Abellós regnskab skuffende, vurderer Sydbanks analytiker

Foto: Alk-Abello/PR

ALK-Abellós regnskab for andet kvartal levede ikke op til forventningerne, både når det kommer til omsætning og indtjening. Der er dog et par poster, der mudrer billedet lidt, om end det samlede regnskab må betegnes som "lidt skuffende", vurderer analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

"Umiddelbart er det meget svagt målt på driftsindtjeningen, men renser vi for nogle af engangseffekterne og tager højde for, at der umiddelbart var lidt færre milepælsbetalinger med, end jeg umiddelbart havde regnet, så er det ikke så voldsomt, og jeg tror ikke, at vi vil se et markant fald, men et mindre fald i aktiekursen," siger Søren Løntoft Hansen.

Han hæfter sig ved, at ALK blot havde nulvækst i andet kvartal og leverede en omsætning på 515 mio. kr. Salget af de injektionsbaserede allergivacciner viste ellers en fornuftig vækst på 7 pct. til 218 mio. kr., hvilket var på niveau med forventningerne. Også salget af den tabletbaserede allergivaccine Grazax gik bedre end ventet, og ramte en omsætning på 59 mio. kr. Derimod skuffede salget af de dråbebaserede allergivacciner. Baggrunden er ifølge ALK især udfasningen af ikke-registrerende SLIT-vacciner i Holland, hvor myndighederne sidste år indførte regler om, at de godkendes centralt, før de kan sælges.

"Desuden har ALK fået færre milepæle, og renser man for det, ligger omsætningen faktisk nogenlunde på niveau med forventningerne," siger Søren Løntoft Hansen.

Han hæfter sig desuden ved en lidt lavere bruttomarginal end ventet, samt høje forsknings- og udviklingsomkostninger, da ALK i 2011 fremrykkede nogle investeringer i udviklingen i sine tabletbaserede allergivacciner.

ALK fastholder sine egne forventninger til 2012 om en vækst i salget af allergivacciner på 3-5 pct., og det tror Søren Løntoft Hansen også, at ALK når.

"Men jeg tror, at det bliver i den nedre del af intervallet," siger Sydbank-analytikeren.

Alk-direktør ryster ikke på hånden

Grazax trækker væksten i ALK

Analytikere: ALK's overskud vil falde 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier