MedWatch

Kunstig vandmand kan føre til ny pacemaker

Harvard-forskere har skabt en kunstig gople ved hjælp af en blanding af silikone og celler fra et rotte-hjerte. Videnskaben bag kan blandt andet føre til batteriløse pacemakere.

Foto: Colourbox

Silikone og celler fra et rottehjerte kan i skøn forening på sigt hjælpe mennesker med beskadigede hjerter.

I hvert fald har forskere fra Harvard University og Caltech med udgangspunkt i netop de to bestanddele udviklet en kunstig vandmand, der kan svømme, noget Wall Street Journal kalder et tidligt trin i forskernes søgen efter en måde at skabe frisk væv til patienter med beskadigede hjerter.

Selvom det ikke er en levende organisme, forskerne har skabt, så ligner robottens muskelstruktur en reel vandmands, og gør det muligt for den at svømme frit gennem vandet.

Batteriløse pacemakere eller forsøgsdyr

Forskerne håber, at sådanne teknikker vil gøre det muligt at høste celler fra én organisme og omorganisere dem i avancerede metoder til at skabe et biologisk system til human anvendelse, såsom en pacemaker, som ikke ville kræve batterier.

Men det ligger en del år ude. I første omgang er der et formål, som den kunstige vandmand på kortere sigt kan opfylde. Medicinalfirmaerne tester nye hjertelægemidler på hjertevæv, og vandmanden, som efterligner et levende menneskehjerte, kunne tjene som en alternativ model.

 Fisk kan øge hastigheden i genmedicin

 Zebrafisk kan give ny viden om sjælden hjertesygdom 

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier