MedWatch

Kunstig vandmand kan føre til ny pacemaker

Harvard-forskere har skabt en kunstig gople ved hjælp af en blanding af silikone og celler fra et rotte-hjerte. Videnskaben bag kan blandt andet føre til batteriløse pacemakere.

Foto: Colourbox

Silikone og celler fra et rottehjerte kan i skøn forening på sigt hjælpe mennesker med beskadigede hjerter.

I hvert fald har forskere fra Harvard University og Caltech med udgangspunkt i netop de to bestanddele udviklet en kunstig vandmand, der kan svømme, noget Wall Street Journal kalder et tidligt trin i forskernes søgen efter en måde at skabe frisk væv til patienter med beskadigede hjerter.

Selvom det ikke er en levende organisme, forskerne har skabt, så ligner robottens muskelstruktur en reel vandmands, og gør det muligt for den at svømme frit gennem vandet.

Batteriløse pacemakere eller forsøgsdyr

Forskerne håber, at sådanne teknikker vil gøre det muligt at høste celler fra én organisme og omorganisere dem i avancerede metoder til at skabe et biologisk system til human anvendelse, såsom en pacemaker, som ikke ville kræve batterier.

Men det ligger en del år ude. I første omgang er der et formål, som den kunstige vandmand på kortere sigt kan opfylde. Medicinalfirmaerne tester nye hjertelægemidler på hjertevæv, og vandmanden, som efterligner et levende menneskehjerte, kunne tjene som en alternativ model.

 Fisk kan øge hastigheden i genmedicin

 Zebrafisk kan give ny viden om sjælden hjertesygdom 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier