Modvilligt WDI-bud godkendt af islandske myndigheder

Pro forma-bud på islandsk ortopædi-producent accepteret af de islandske myndigheder. William Demant Invest er dog ikke interesseret i at overtage firmaet.
Foto: Össur/PR
Foto: Össur/PR
Af RITZAU FINANS

De islandske konkurrencemyndigheder har godkendt William Demant Invests bud på ortopædi-producenten Össur, som blev afgivet den 22. maj, og tilbudsdokumentet er onsdag blevet offentliggjort.

Buddet, som lyder på 8,20 kr. per aktie - eller 202 islandske kr., har dog en vis karakter af pro forma, idet William Demant Invest, allerede da buddet blev offentliggjort, afslørede, at man ikke er interesseret i at overtage eller ændre på driften i Össur.

Buddet er i stedet afgivet for at sikre, at WDI ikke senere skal blive tvunget til at afgive et samlet bud på Össur, hvis ejerandelen, som ved afgivelsen af buddet var på 39,58 pct. af aktiekapitalen, skulle overstige 40 pct. Med dette bud undgår William Demant Invest at skulle afgive et bud på et senere tidspunkt.

Svært at forstå reglerne

"Össur er noteret i Island, og det betyder, at vi er under islandske overtagelsesregler. Men det er lidt svært at forstå, hvordan de regler er. Derfor presser vi med tilbuddet en afklaring igennem, da vi ikke kan få et svar på, hvornår vi ville være tvunget til at afgive bud ifølge de islandske regler. Nu kommer vi med det, for så er problemet løst en gang for alle," sagde Niels Jacobsen, direktør for William Demant Invest og samtidig direktør for William Demant Holding, den 22. maj til Ritzau Finans.

William Demant Invest, der er et investeringsselskab tilknyttet Oticon-fonden, ejer - ud over andelen i Össur - omkring 60 pct. af William Demant Holding og 41 pct. af ejendomsselskabet Jeudan.

 Topchef: Tilbud skal afklare islandsk regelrod

 William Demant Invest afgiver frivilligt købstilbud på Össur 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også