MedWatch

Selskab snart klar med hjemmetest af sæd

Danske MotilityCount bringer næste år en hjemmetest af sædkvaliteten på markedet. Ambitionen er at kunne sælge en mandlig udgave af graviditetstesten.

Inden længe kan du som mand få testet din sæd inden for hjemmets fire vægge. Det danske selskab MotilityCount er nemlig i de afsluttende faser af færdigudviklingen af et produkt, der kan gøre turen hen til fertilitetsklinikken overflødig.

Ambitionen er ifølge business.dk at lave en test med så stor en pålidelighed, at mænd efter en tur på apoteket kan teste deres sædkvalitet og kort efter få svaret – nøjagtig som kvinder i dag har mulighed for at graviditetsteste sig selv.

Og i modsætning til konkurrerende produkter på markedet måler MotilityCount ikke kun på antallet af levedygtige sædceller, men også cellernes evne til at af finde vej til ægget.

"En god sædcelle skal jo også være en god svømmer," forklarer Jacob Møllenbach til business.dk.

To måder at bringe på markedet

MotilityCount har fået kapital fra en række business angels og fra investeringsfonden Seed Capital. Det giver finansiering til at færdigudvikle produktet i 2012, hvorefter det skal bringes ud på markedet.

Holdet bag bruger derfor al tid på at få produktet færdigt inden udgangen af 2012. Men til den tid skal også forretningsmodellen være på plads.

"Der er to måder, vi kan bringe produktet ud på markedet: Enten kan vi selv bygge virksomheden op med egen produktion og egne distributører, eller også kan vi indgå aftaler med en eller flere partnere, der kan være med til at udbrede kendskabet til vores teknologi," siger Jacob Møllenbach, der endnu ikke har lagt sig fast på én af de to modeller.

Cirka 20 procent af alle par har svært ved at få børn. Og i en tredjedel af de tilfælde, er det mandens sædkvalitet, de skaber problemerne.

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 

 Ambitiøst medico-firma ramte loftet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier