GN-regnskab fornøjer analytikere

Solidt regnskab får analytikere til at hæve kursmålet på GN Store Nord. Fortsatte aktietilbagekøb kan føre til yderligere stigning.
Foto: GN Store Nord / PR
Foto: GN Store Nord / PR
AF RITZAU FINANS & STEFAN SINGH KAILAY

GN Store Nord kunne levere en pæn positiv overraskelse til sine investorer ogtil analytikerkorpset med sit regnskab for første kvartal, og en stribe af analytikerne har brugt den lange weekend til at hæve kursmålet på selskabet.

Omsætningen steg til 1478 mio. kr. mod ventet 1409 mio. kr. mens driftsresultatet, EBITA, endte på 150 mio. kr. mod ventet 127 mio. kr.

Det fik analytikerne til tasterne. Største kursmålshop kommer fra Danske Markets, hvor kursmålet er hævet til 77 kr. fra 67 kr. per aktie. Resten af korpset er mere afdæmpede. DNB Markets har hævet sit kursmål fra 69 kr. til 73 kr., mens Commerzbank har hævet til 76 kr. fra fra 74 kr. Keppler har hævet med 2 kr. til 75 kr. Alle har anbefalingen "køb" på aktien.

Den meste negative analytiker er Credit Suisse, der har hævet sit kursmål til 63 kr. fra 58 kr., mens Handelsbanken i den modsatte ende af skalaen har hævet sin anbefaling til 80 kr. fra 76 kr.

Aktieugebrevet forventer desuden, at GN Store Nord-aktien vil blive sendt betydeligt højere op på 1-2 måneders sigt. Kortsigtet venter ugebrevet, at GN-aktien kan stige yderligere 10-15 pct., blandt andet drevet af fortsatte aktietilbagekøb efter tilbagekøb for hele 513 mio. kr. i første kvartal.

Men Ugebrevet er også af den opfattelse, at det hurtigt kan gå nedad igen. Dels på grund af den understøttende effekt. Dels på grund af en tydelig økonomisk opbremsning i USA, der kan ramme forretningen for mobile head sets, og dels fordi overskudsgraden i Resound er ved at nå overgrænsen i forhold til konkurrenterne.

 GN Store Nord leverer solid vækst i omsætning

 Sydbank: GN-regnskab kan overbevise 2013-skeptikere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også