MedWatch

Japanere i amerikansk milliardopkøb

I forsøget på at opkøbe en verdensomspændende virksomhed køber japanske Asahi Kasei Corp medicovirksomheden Zoll for 2,2 mia. dollar.

Japanske Asahi Kasei Corp køber den amerikanske medico-virksomhed Zoll Medical Corp for 2,21 milliarder US dollar i et forsøg på at opbygge en verdensomspændende sundhedsvirksomhed og minimere afhængigheden af operationer indenfor kemikalier og fibre.

Asahi Kasei, som nu forsøger at udvide deres operationer i USA, køber Zoll i en kontanthandel på 93 dollars pr. aktie, 24 procent højere end prisen da markedet lukkede i fredags, informerer virksomhederne i en fælles pressemeddelelse mandag. Handelen er langt det største opkøb Asahi Kasei har foretaget til dato.

Zoll-aktien steg med 23,64 procent til 92,86 dollars i førmarkedet.

”Muligheden for at der kommer et andet bud på nuværende tidspunkt er meget lav,” siger Deepak Chaulagai, som er analytiker for Dougherty & Co. Selvom det ikke er umuligt for en virksomhed som f. eks. St. Jude medical Inc at snige sig indenom, så er det meget usandsynligt, fortæller han.

”Det er en god handel,” siger han, ”Asahi vil fortsat lade Zoll operere som et helejet datterselskab, så set ud fra det, ligner det en win-win situation for begge virksomheder.”

Læs historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier