MedWatch

Mange kvinder i ledelsen på Coloplast – eller på vej derop

Politiske mål for kvinder i en bestyrelse er et fejlskud, mener Coloplasts topchef Lars Rasmussen

Foto: Coloplast

Godt hver tredje leder er kvinde i medico-koncernen Coloplast, og næsten en ud af tre såkaldte ”high performers med potentiale” er en kvinde.

Det fortæller selskabets topchef Lars Rasmussen i en større artikel om kvinder og kvoter i ledelser og bestyrelser i Jyllands-Postens karrieresektion.

I artiklen, hvor flere topchefer interviewes, fremhæver Lars Rasmussen, at diversitet i alle ledelseslag kan bidrage til at skabe de mest konkurrencedygtige virksomheder. Men også, at han er modstander af at sætte politiske mål for antal kvinder i en bestyrelse.


»Debatten om at sætte politiske mål for antal kvinder i en bestyrelse er i mine øjne et fejlskud. Fokus er for snævert. Det handler om at udvikle talent på alle ledelsesniveauer, så vi får kvalificerede mænd og kvinder over hele linjen. En bestyrelse er den daglige topledelses sparringspartner. Den skal bestå af folk, som forstår det liv og den hverdag, som topledelsen lever. Det er det absolut afgørende,« siger Coloplast-chefen, som er modstander af politiske kønskvoter.

I Coloplast er 36 pct. af alle ledere kvinder. Man arbejder med en transparent kultur, hvor samtlige medarbejdere bliver vurderet af deres nærmeste overordnede og samarbejdspartnere for hele tiden at skubbe de største talenter fremad og opad, og det gælder for alle ledelsesniveauer i selskabet, fortæller han til Jyllands-Posten.

Alle ledere vurderes på resultater, samarbejdsevner og karrierepotentiale. Det betyder, at når der er en åben lederposition, har man allerede en sum af talenter, som står på spring til jobbet - nemlig dem, som har fået den højeste rating og er havnet i puljen ”high performers” - eller endnu bedre - ”high performers med potentiale”.

Også på de allerøverste niveauer er kvinderne godt med, fortæller Lars Rasmussen. Mere end 30 pct. af personerne i kategorien ”high performers med potentiale” i niveauet lige under topledelsen er kvinder, som dermed kommer i betragtning, når en stilling i de øverste ledelseslag bliver ledig.

 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier