MedWatch

"Et ledelseshold i verdensklasse, men.."

Tysk storbank forventer, at investorer vil ændre fokus i deres vurdering af Coloplast.

Foto: Coloplast / PR

Den tyske bank Berenberg har næsten kun positive ting at sige om Coloplasts indtjeningsforbedringer og eksekvering. Alligevel sænkes anbefalingen til "sælg" fra "hold" og kursmålet sættes til 815 kr. Markedet er simpelthen blevet for imponeret.

"Imponerende marginvækst baseret på en aftagende toplinje har været den generelle trend for Coloplast siden 2007. Men så længe analytikerestimaterne fortsætter op, vil markedet børste den svagere salgsudvikling af sig.

Men på et eller andet tidspunkt vil marginerne toppe, og så vil toplinjevæksten blive en meget vigtigere faktor, og et meget større fokuspunkt for investorerne," skriver Berenberg, der selv gætter det vil ske i 2013 eller 2014.

For dyr aktie

Berenberg fortæller, at Coloplast ikke længere vinder markedsandele i nogle af sine kernemarkeder, samt at der er udsigt til offentlige besparelser, der kan ramme salget.

"Vi mener, Coloplast er et fremragende selskab, med et ledelseshold i verdensklasse. Men i vores nye beregninger ser værdiansættelsen for høj ud. Derfor ændrer vi vores anbefaling til "sell", skriver Berenberg.

 

Aktien lukkede tirsdag i kurs 923,50

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier