MedWatch

Optakt: GN forventer over 7 pct. vækst i høreapparater

GN Store Nord aflægger regnskab i morgen, og selskabet selv forventer en organisk vækst på mere end 7 pct. i GN Resound. Fokus fra investorerne bliver formentligt lagt på vækstplanerne fremadrettet.

Foto: GN Store Nord / PR

Når GN Resound i morgen kl. 8.00 offentliggør plusser og minusser for 2011, bliver det ifølge selskabets egne forventninger med fine vækstrater.

Koncernen lægger op til, at driftresultatet (EBITA) for GN Resound lander i intervallet 425-475 mio. kr., mens resultatet for hele GN Store Nord skal løbe op i 1375-1475 mio. kr.

På toplinjen venter GN Store Nord fortsat en organisk vækst på mere end 7 pct. for hele koncernen, og det gælder også for GN Resound. I 2010 formåede Resound at vokse med 2 pct., mens koncernen samlet set voksede 5 pct. organisk og med et EBITA på 2595 mio. kr.

Kritik fra analytikere

Tidligere på ugen har analytikere været ude og kritisere GN Store Nords mål for at være for ambitiøse i vækstplanen fremadrettet. Planen skal ifølge selskabet medføre en omsætning over 6,3 mia. kr. i 2013 og en driftsmargin på omkring 19 pct.

GN Resound med sin høreapparatserie Alera har et stærkt produkt, der er godt for selskabet i turnaround-fasen, men investorer og analytikere er stadig skeptiske.

De seks store selskaber på verdensmarkedet, der tilsammen har en markedsandel på cirka 90 procent, er William Demant, der sammen med schweiziske Sonova hver skønnes at sidde på 23-25 procent, tyske Siemens har 16-18 procent, danske GN Resound 12-13 procent, mens danske Widex og amerikanske Starkey hver har i omegnen af otte procent.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier