MedWatch

Coloplast: ”Det er en lille fodfejl fra vores side”

Coloplast erkender et fejltrin i arbejdet med at få registreret sin smertestillende bandage i Hong Kong som medicinsk udstyr. Myndighederne er nu efter medicovirksomheden for et ulovligt salg af medicin.

Foto: Jyllandsposten

Sundhedsmyndighederne i Hong Kong er efter Coloplast for at sælge og importere et lægemiddel, som ikke er registreret som en smertestillende sårplejebandage. Coloplast erkender problemet, men påpeger, at selskabet allerede er i dialog om at få det registreret rigtigt.

”I Hong Kong har vi ansøgt om at få det registreret som et medical device-produkt. Der skulle vi have haft en særlig licens, og det er en lille fodfejl fra vores side, som vi også er blevet opmærksomme på, og som vi også har været i dialog med sundhedsmyndighederne om at få styr på,” siger Ulla Lundhus, Media Relations Manager i Coloplast.

Ifølge en pressemeddelelse fra sundhedsdepartementet i Hong Kong skal Coloplast sårplejeproduktet Biatain Ibu ud af Hong Kong. Sundhedsmyndighederne i Hong Kong vil ikke have medicoselskabets bandage Biatain Ibu på hylderne, fordi den indeholder et smertelindrende lægemiddel, fremgår det af en pressemeddelelse.

Læs også: Hong Kongs sundhedsmyndigheder i angreb på Coloplast

Vil undersøge baggrunden

Ulla Lundhus er uforstående over for, at departementet har sendt meddelelsen ud.

”Vi har været i dialog omkring denne særlige licens og skal fortsætte den dialog i næste uge. Men så er der i mellemtiden er sket det, at en person rimeligt højt oppe i systemet har valgt at sende den her pressemeddelelse ud, og det er vi lige nu ved at undersøge baggrunden for," siger hun. 

I står til at få millionbøder, proklamerer sundhedsmyndighederne i pressemeddelelsen? Hvordan ser Coloplast på det? 

”Det er alt for tidligt for mig at sige noget om. Vi har en god dialog med sundhedsmyndighederne, og den fortsætter vi med at have.”

Skal produktet ned af hylderne?

”Det er jeg på nuværende tidspunkt ikke helt klar over, for som sagt kører der en proces.”

Ser medicin som gift

Ifølge hende har man historisk set et helt anderledes syn på smertestillende medicin i Asien, end man har i Vesten, hvor man i Asien ofte betegner medicinen som gift. Derfor ser befolkningerne også helt anderledes på den her type produkter.

Kan man forvente, at der er andre markeder end Hong Kong, der siger det samme?

”Det kan jeg ikke udelukke, men det er der ikke noget, der tyder på lige nu.”

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier