MedWatch

Hong Kongs sundhedsmyndigheder i angreb på Coloplast

Sundhedsdepartementet i Hong Kong vil nu have Coloplast til at trække bandagen Biatain Ibu ned af hylderne, fordi den ikke er registreret som et farmaceutisk produkt, fremgår det af en pressemeddelelse fra departementet. Det kan resultere i en millionbøde for Coloplast.

Foto: Coloplast / PR

Det ser ud til, at Coloplast nu må tilbagekalde nogle af sine bandager i Hong Kong. Sundhedsmyndighederne i Hong Kong vil ikke have medicoselskabets bandage Biatain Ibu på hylderne, fordi den indeholder et smertelindrende lægemiddel, fremgår det af en pressemeddelelse.

Bandagen er ikke godkendt som et farmaceutisk produkt i landet, skriver myndighederne.

"Biatain Ibu-bandagen indeholder 0,5 mg ibuprofen pr cm². Det er til brug på væskende sår for at fremme sårheling og mindske smerter forårsaget af vævsskade," siger talsmanden i pressemeddelelsen og fortsætter:

 "Det er sundhedsministeriets vurdering, at produktet, som er fremstillet i Danmark, indeholder medicin og et farmaceutisk produkt. Som sådan skal det være registreret hos Pharmacy and Poisons Board og produktet kræver også en licens til import og engroshandel og kan kun sælges under tilsyn af en farmaceut."

Usikker på effekt

Ifølge meddelelsen har Coloplast ikke licenser til det, men salgsopgørelserne viser, at Coloplast har importeret bandagen ind i Hong Kong siden august 2011.

"Fordi effekten, sikkerheden og kvaliteten af uregistrerede stoffer ikke kan garanteres, vælger vi at en tilbagekaldelse, selvom vi ikke har modtaget nogen meldinger om bivirkninger," siger talsmanden.

Læs også: Coloplast: ”Det er en lille fodfejl fra vores side”

Overtrædelsen kan for Coloplast betyde millionbøder. Salget af uregistrerede farmaceutiske produkter kan give en bøde på op til 100.000 dollar og en fængselsstraf på op til to år, fremgår det. Derudover kan den ulovlige import give en bøde på op til 500.000 dollar og to års fængsel.

MedWatch har forelagt informationerne for Coloplast i Danmark, som undersøger sagen.

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier