MedWatch

Indoperede sensorer skal overvåge knoglebrud

MedWatch anbefaler: En gruppe læger i New York har udviklet nogle sensorer, som kan holde øje med helbredelsen efter et knoglebrud.

Mens dit knuste lårben heler efter en forfærdelig skade og den efterfølgende ortopædiske operation, skal læger normalt tage en lang række røntgenbilleder for at overvåge helingsprocessen. Med mindre, at kirurger indopererer en lille diagnostisk sensor sammen med de øvrige metalstumper i dit ben.

Den diminutive sensor, som måler fire millimeter i bredden og er 500 mikrometer tyk, er udviklet af et hold fra New Yorks Rensselaer Polytechnic Institute. Trådløst og uden behov for en vedhæftet strømforsyning, er den designet til at forsyne læger med pålidelige data om belastning, bevægelse, temperatur og trykmålinger. Sensoren bliver fjernstyret af den enhed, der aflæser den - meget lig en RFID-chip.

Læs hele Gizmodos her.

Mere fra MedWatch

Dansk Biotek skifter navn

Den danske brancheorganisation for biotekselskaber, Dansk Biotek, skifter navn til "Danish Bio - Dansk Biotek" for at imødekomme den stigende internationalisering af branchen, fortæller formand.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier