MedWatch

Medico-industriens samarbejde med læger under lup

Medico-industriens regler for samarbejde med læger kommer igen i søgelyset efter et kritisk tv-indslag i går aftes. En arbejdsgruppe under Sundhedsministeriet er dog allerede på sagen og kommer med forslag til stramninger til sommer.

Foto: Arkiv: Christian Klindt Sølbeck / Jyllands-Posten

Samarbejdet mellem læger og industri er igen i fokus. TV avisen afslørede mandag aften, at ortopædkirurger, der i flere år har indopereret en skadelig hofteprotese, er sponseret af producenten bag, skriver dr.dk. Metalhofterne, der kaldes ASR, blev trukket tilbage fra markedet af producenten selv i 2010, fordi de for ofte går løs og kan afgive metaller, der skader væv og muskler. Næstformanden for Dansk Ortopædisk selskab erkender, at nye lovstramninger nok kommer før eller siden.

”Jeg synes ikke, at der burde være nogle problemer med, at vi kunne efterleve de samme krav, som der er til lægemiddelindustrien. Og mon ikke også det kommer,” siger Søren Overgaard, næstformand for Dansk Ortopædisk Selskab.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier