MedWatch

Novo Seeds vil satse på medicinsk udstyr

En af landets tungeste og mest indflydelsesrige investorer inden for life science vil nu sætte mere fokus på medico: Hvor Novo Seeds tidligere har fokuseret sine mange millioner på lægemiddeludvikling, skal en større andel af pengene gå til medicinsk udstyr, siger Søren Møller, managing investment director i  Novo Seeds.

Foto: Paolo Gadler / Stock

Flere spirende medico-startups kan se frem til at kunne få del i Novo Seeds millioner, når seed-fonden plukker de bedste business cases ud.

Sådan lød meldingen fra Søren Møller, managing investment director i Novo Seeds, til Dansk Bioteks seminar i går.

”Vi prøver at åbne lidt op for at kigge på andre investeringer end lægemiddeludvikling. Vi vil kigge på medical devices, og vi vil kigge på diagnostik. Vi tror, at vi inden for de her sektorer kan komme til en mulig exit med lidt mindre kapital, end vi ellers vil kunne. Og vi synes , at der er et godt løb på den slags ting i Skandinavien,” sagde han.

Modne idéer i medico

I øjeblikket kan man finde en stor overvægt af investeringer inden for antivirus og antiinfektion i Novo Seeds portefølje. Men specielt det medicinske udstyr er interessant fremadrettet at gøre til en større del af investeringerne, siger Søren Møller. Han henviser konkret til relativt modne produkter, der ikke er så langt fra markedspladsen.

Mager forretningsmodel

De business modeller, som han sammen med holdet kigger på, er meget "leane", og der skal være reelle muligheder for at exitte.

”Vi kigger på outsourcing for at holde kapitalbehovet så lavt som muligt. Men vi har ikke meget faste regler. Vi er meget opportunistiske og kigger primært på det gode projekt.”

Derudover ser Søren Møller det som en blåstempling af projektet, hvis selskabet kan tiltrække internationale investorer.

”Vi skal ikke kun være lokalinvestorer. Vi skal også kunne konkurrere på internationalt niveau. Det, det giver til de her selskaber, er, at de får adgang til et stort netværk, som de venturefonde har, så man kan trække ekspertise ind,” siger han.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier