Venturefond øjner muligheder i hjemmeplejen

Hjemmeplejen er kommet i venturefonden Sunstone Capitals kikkert. Patienterne flytter fra hospitalerne og hjem i dagligstuen, og der er brug for ny teknologi til at overvåge de syge.
Foto: Gregers Tycho / Jyllands-Posten
Foto: Gregers Tycho / Jyllands-Posten

Det har ikke været et område, venturefonde normalt har investeret i. Men Sunstone Capital øjner muligheder for afkast ved at poste venturekroner i teknologi til hjemmeplejen.

”Hjemmesygepleje kommer til at være et voksende område i den næste række år. Der er sygdomme, man kommer til at behandle hjemme og ikke på hospitalet. Det er klart, at det åbner muligheder for medtech monotoring devices (overvågningsudstyr, red.) og den slags ting. Det er noget, vi interesserer os for,” siger Peter Benson, der er ledende partner i Sunstone Capital, og som har fokus på medicinal-, biotek- og medicosektorerne.

For at undgå hospitalet

Redskaber som kørestole og træningsudstyr vil venturefonden ikke kaste sig over.  Det er primært det udstyr, der er brug for, når patienterne flytter fra overvågede hospitalsgange til en lejlighed med hjemmehjælp, der er interessant i fondens øjne.

”Mange patienter, som tidligere døde, fordi de fik en uhelbredelig sygdom, dør ikke i dag. De lever med de uhelbredelige sygdomme. For at man skal kunne leve et mere normalt liv, er det vigtigt, at man ikke hele tiden skal ind på hospitalet for at få foretaget målinger eller afgive prøver,” siger Peter Benson og fortsætter: 

”Det bliver en decentralisering af hele den proces. Den kan gennemføres, fordi vi i dag har en anden form for procesteknologi. Du kan indsamle og bearbejde data på en helt anden måde, end du kunne for 20 år siden. Og det bliver mere og mere effektivt. Der er nogle interessante investeringsmuligheder i det område,” siger han.

Det er fortrinsvist iværksættervirksomheder, der har sat sig på udviklingen af hjælpemidler, der hjælper aldrende voksne med at leve deres liv hjemme. Men samlet set er der i dag et markedspotentiale på to mia. dollar, vurderer den amerikanske analysevirksomhed Aging In Place Techonology Watchs i en markedsoversigt fra oktober 2011. Markedspotentialet vil vokse til mindst 20 mia. dollar frem til 2020, anslår firmaet. Samtidig vil markedet forandre sig radikalt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også